Home / šport / Ostatné športy / Prvé pódium aj prvé víťazstvo v Zauchensee pre Goggiovú, vyrovnala tak taliansky rekord v zjazde

Prvé pódium aj prvé víťazstvo v Zauchensee pre Goggiovú, vyrovnala tak taliansky rekord v zjazde

14.1.2024 (SITA.sk) – Talianka Sofia Goggiová ukázala skvelú odpoveď na piatkový pád a 55. pozíciu v superobrovskom slalome v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom Altenmarkte-Zauchensee, a o deň neskôr v zjazde si na rovnakom mieste pripísala 18. triumf v tejto disciplíne.

Goggiová zvíťazila s tesným náskokom 10 stotín sekundy pred Rakúšankou Stephanie Venierovou a 34 stotín pred rakúsko-talianskou dvojicou Mirjam Puchnerová – Nicol Delagová.

Potvrdila líderskú pozíciu

Tridsaťjedenročná Goggiová vďaka 24. víťazným pretekom v SP potvrdila líderskú pozíciu v hodnotení zjazdu, v boji o veľký glóbus je piata. Spomenutým 18. triumfom v zjazde v rámci SP vyrovnala taliansky rekord, ktorý dosiaľ patril Federice Brignoneovej.

Po piatku to pre mňa bolo naozaj emotívne, nielen preto, že mi nevyšli preteky, ale z mnohých dôvodov. Myslím si, že v sobotu som mala dobré preteky. Hlavne som zajazdila čisto,“ povedala Goggiová podľa oficiálneho webu Medzinárodnej lyžiarskej a snoubordovej federácie (FIS).

Prvé pódium, prvé víťazstvo

V stredisku Altenmarkt-Zauchensee Goggiová v minulosti v ôsmich pretekoch až štyrikrát nedokončila, pričom zaznamenala iba jedno umiestnenie lepšie ako 18. miesto. „V Altermarkte som dosiaľ nikdy nestála na pódiu. Prvé pódium, prvé víťazstvo… Beriem to,“ skonštatovala rodáčka z Bergama.

V priebežnom hodnotení zjazdu v rámci aktuálnej sezóny 2023/2024 patrí Goggiovej líderská pozícia s 230 bodmi, pričom pred druhou Švajčiarkou Jasmine Fluryovou má náskok 93 bodov. V celkovej klasifikácii figuruje Goggiová na 5. priečke s 550 bodmi, vedie Američanka Mikaela Shiffrinová s 929 bodmi.

Viac k témam: Altenmarkt-Zauchensee, svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2023/2024
Zdroj: SITA.sk – Prvé pódium aj prvé víťazstvo v Zauchensee pre Goggiovú, vyrovnala tak taliansky rekord v zjazde © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *