Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová považuje násilie na ženách za neakceptovateľné, rodine zavraždenej Patrície vyjadrila úprimnú sústrasť

Prezidentka Čaputová považuje násilie na ženách za neakceptovateľné, rodine zavraždenej Patrície vyjadrila úprimnú sústrasť

6.1.2024 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť rodine zavraždenej 48-ročnej Patrície z bratislavského Ružinova. Zároveň ocenila prácu polície, ktorej sa rýchlo podarilo zadržať dôvodne podozrivú osobu z tohto „ohavného a odsúdeniahodného činu“.

K násiliu na ženách dochádza opakovane

Ako uviedla na sociálnej sieti, správa o brutálnej vražde ženy, ktorá podľa medializovaných správ trpela vážnym partnerským násilím, ju veľmi zarmútila.

„Je neakceptovateľné, že k takýmto najtragickejším podobám násilia na ženách u nás dochádza opakovane. Prosím, ak máte podozrenie, že sa vo vašom okolí deje násilie, môžete sa poradiť, ako postupovať a ako pomôcť na bezplatnej non-stop národnej linke pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212,“ uviedla prezidentka.

Ak ide o ohrozenie života alebo zdravia, treba volať políciu na čísle 158. Doplnila tiež link na kontakty na intervenčné centrum pre obete domáceho násilia, ktoré pôsobí v každom kraji: https://www.justice.gov.sk/sluzby/pomoc-obetiam/dolezite-kontakty/?fbclid=IwAR3yOokugLQv_PhCDjcSUt1dFZv8jV02YnJ_vyhfNczvSuRzGRyr2YZdWFs.

Kontakty na ďalšie odporúčané poradenské centrá a bezpečné domovy možno nájsť tu: https://www.zastavmenasilie.gov.sk/adresar.

Polícia muža zadržala

Bratislavská krajská kriminálka v piatok zadržala 47-ročného Jozefa H. z Bratislavy, ktorý je podozrivý z vraždy svojej partnerky 48-ročnej Patrície.

Tú našli v byte na Prievozskej ulici zavraždenú, pričom podľa medializovaných informácií malo vedľa tela ležať jej srdce. Polícia po mužovi vyhlásila pátranie vo štvrtok večer, v piatok popoludní ho zadržala.

Viac k témam: Násilie na ženách, Prezidentka SR, Vražda
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová považuje násilie na ženách za neakceptovateľné, rodine zavraždenej Patrície vyjadrila úprimnú sústrasť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V jednom z bytov v Rohožníku našli telo mŕtveho muža a ženu bodnými zraneniami

Bližšie informácie poskytnú, keď to situácia vo vyšetrovaní umožní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *