Home / šport / Hokej / MS v hokeji do 20 rokov: Česi vyradili Kanaďanov, Švédi sa vo štvrťfinále natrápili so Švajčiarmi (video)

MS v hokeji do 20 rokov: Česi vyradili Kanaďanov, Švédi sa vo štvrťfinále natrápili so Švajčiarmi (video)

3.1.2024 (SITA.sk) – Veľkým prekvapením štvrťfinálového programu majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov vo švédskom Göteborgu je vypadnutie obhajcov zlata Kanaďanov, v repríze vlaňajšieho finále ich vyradili mladí Česi.

Výber „krajiny javorového listu“ prehrával po prvej tretine 0:2, v druhej však vyrovnal na 2:2 a zdalo sa, že si nenechá ujsť semifinálovú miestenku.

Viac o téme: MS v hokeji do 20 rokov

Opak bol však pravdou, keďže 18-ročný Jakub Štancl iba 11 sekúnd pred treťou sirénou pridal aj s dávkou šťastia tretí český gól, na ktorý už súper nemal šancu odpovedať.

„Snažili sme sa bojovať a skákať do všetkého ‚po hlave‘. A vyšlo to,“ radoval sa Štancl podľa webu hokej.cz a o víťaznom zásahu povedal: „V danom momente som nevedel, čo sa stalo. Dostal som puk medzi kruhy od Ondra Bechera a v hlave som mal len dostať puk na bránku. Šťastne sa to odrazilo a potom si už nepamätám, bolo to niečo neskutočné.“

Jakub Stancl’s goal with just 11.7 seconds remaining gave Czechia a stunning 3-2 win over Canada.???? #WorldJuniors

Check out the highlights.? pic.twitter.com/sZVJ3MuJhi— IIHF (@IIHFHockey) January 3, 2024

Súpermi Čechov vo štvrtkovom semifinále budú domáci Švédi, ktorí sa poriadne nadreli so Švajčiarmi. Zdolali ich 3:2 po predĺžení, víťazný zásah zaznamenal v 66. minúte Sandin Pellikka. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Fíni a Američania. Hráči Fínska vyradili Slovákov (4:3 po predĺžení) a hokejisti USA si poradili s Lotyšmi 7:2.

Swedish overtime winner from a drawing board perspective.✍️ #WorldJuniors @trekronorse pic.twitter.com/o09O7e86Zp— IIHF (@IIHFHockey) January 3, 2024

Viac k témam: Majstrovstvá sveta (MS) v hokeji hráčov do 20 rokov
Zdroj: SITA.sk – MS v hokeji do 20 rokov: Česi vyradili Kanaďanov, Švédi sa vo štvrťfinále natrápili so Švajčiarmi (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *