Home / šport / Hokej / Slovan urobil zmeny v kádri, zraneného Wereka vystrieda Mahbod

Slovan urobil zmeny v kádri, zraneného Wereka vystrieda Mahbod

2.1.2024 (SITA.sk) – Aktuálne desiaty tím hokejovej extraligy HC Slovan Bratislava v úvode kalendárneho roka pristúpil k výmene dvoch legionárov.

Káder tímu opúšťa 32-ročný útočník Ethan Werek, ktorý sa zranil v úvode decembra a sezóna sa pre neho už skončila. Jeho miesto v tíme by mal zaujať iný kanadský rodák Samson Mahbod.

Odohral sedem duelov

Werek za Slovan odohral sedem duelov s bilanciou dva góly a jedna asistencia. V minulosti strávil niekoľko sezóne v klube Červená hviezda Kchun-lun a na ZOH 2022 reprezentoval Čínu.

Tridsaťštyriročný Mahbod už v minulosti hral na Slovensku za Duklu Trenčín, v ročníku 2021/2022 v 24 zápasoch zaznamenal 21 bodov (8+13). V Európe hral aj v Poľsku, Fínsku, Česku alebo Nemecku. V KHL pôsobil v chorvátskom Medveščaku Záhreb a v ruskej Vyššej lige a v tíme Toros Neftekamsk.

Zahrá si už proti Novým Zámkom

„Ostatnú sezónu strávil v Ice Hockey League v talianskom Asiagu. Kanadsko-americký center s iránskym pôvodom prichádza na Slovan ako dobrý korčuliar, či bojovník s dobrým zakončením do konca sezóny. Samson Mahbod bude trénerovi Petrovi Oremusovi k dispozícii na stredajší duel v Nových Zámkoch,“ informuje web Slovana.

„Belasí“ sú v extraligovej tabuľke na 10. priečke, keď v 31 dueloch nazbierali 40 bodov. Pred predposlednými Novými Zámkami má Slovan náskok štyroch bodov.

Zdroj: SITA.sk – Slovan urobil zmeny v kádri, zraneného Wereka vystrieda Mahbod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *