Home / šport / Hokej / Slafkovský si pripísal bod za asistenciu v zápase proti Černákovej Tampe, ktorý sa zranil a nedohral

Slafkovský si pripísal bod za asistenciu v zápase proti Černákovej Tampe, ktorý sa zranil a nedohral

1.1.2024 (SITA.sk) – Do silvestrovských duelov zámorskej hokejovej NHL zasiahli štyria Slováci. Za Montreal Canadiens raz asistoval útočník Juraj Slafkovský, ani to však nezabránilo prehre Habs na ľade Tampy Bay Lightning 3:4.

Uvedený súboj nedohral obranca domácich Erik Černák, ktorý sa zranil v prvej tretine po zákroku súperovho Josha Andersona. Slafkovský na ľade strávil takmer 21 minút, Černák necelých sedem.

Kuriózny gól nepomohol

Hosťom nepomohol ani kuriózny gól Johnathana Kovacevica, ktorý skóroval do opustenej bránky súpera.

Po zásahu hosťujúceho brankára Samuela Montembeault totiž rozhodcovia neprerušili hru, no hokejisti Lightning vrátane gólmana Jonasa Johanssona si mysleli, že hre nepokračuje. Kovacevic vystrelil cez celé klzisko a poslal Habs do vedenia 2:0.

„Bol som si istý, že tam nebol hvizd arbitrov, no videl som, ako gólman súpera vykorčuľoval z bránky. Šiel som do toho a podarilo sa nachytať domácich,“ uviedol Kovacevic podľa oficiálneho webu profiligy.

Tampa Bay potom otočila na 4:2 a v závere Nick Suzuki po prihrávke od Slafkovského už len znížil prehru hostí.

Stamkos odohral 1038. zápas

Za Lightning mal gól a asistenciu Nikita Kučerov a ako prvý hráč sa v tejto sezóne dostal cez hranicu 60 kanadských bodov.

Domáci kapitán Steven Stamkos absolvoval už 1038. zápas v profilige a v štatistikách klubu sa na čele vyrovnal Vincentovi Lecavalierovi.

„Je to niečo výnimočné, s klubom mám mnoho krásnych spomienok. Som hrdý na to, ako dlho som v tíme,“ uviedol klubový líder v produktivite (1093 bodov) aj v počte gólov (530).

Ružička a Pospíšil víťazne

V hre boli aj útočníci Adam Ružička a Martin Pospíšil, ich tím Calgary Flames si doma poradil s Philadelphiou Flyers 4:3. Obaja Slováci absolvovali menej ako desať minút – Pospíšil si pripísal dve trestné minúty a Ružička jednu strelu na bránku.

Jubilejný tisíci duel v NHL odchytal Marc-André Fleury, no jeho tím Minnesota Wild prehral doma s Winnipegom Jets 2:3.

Pred Fleurym v profilige absolvovali štvorciferný počet duelov iba traja gólmani – Martin Brodeur (1266), Roberto Luongo (1044) a Patrick Roy (1029).

Viac k témam: NHL
Zdroj: SITA.sk – Slafkovský si pripísal bod za asistenciu v zápase proti Černákovej Tampe, ktorý sa zranil a nedohral © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *