Home / šport / Ostatné športy / Väčšina lyžiarskych stredísk je otvorená, podmienky sa zlepšili najmä vo vyšších polohách

Väčšina lyžiarskych stredísk je otvorená, podmienky sa zlepšili najmä vo vyšších polohách

29.12.2023 (SITA.sk) – Na Slovensku možno aktuálne lyžovať v 71 zo 100 stredísk. Lyžiarske podmienky sú dobré a najmä vo vyšších polohách sa zlepšili po poklese teplôt, podklad primrzol a stuhol. Snehová pokrývka sa od začiatku týždňa znížila o 10 až 20 centimetrov, tvorí ju najmä technický sneh.

Otvorené však nie sú všetky svahy

„Väčšina stredísk nemá otvorené všetky svahy, no polovica stredísk má prevádzku nad 70 %, v druhej polovici je pripravených zväčša 40 až 60 % tratí,“ informovala obchodná manažérka spoločnosti Sitour Ľubica Styková.

Najviac snehu je podľa portálu holidayinfo.sk v Jasnej a na Čertovici – v niektorých častiach do jedného metra, stredisko Zerrenpach – Látky má 90 centimetrov snehu. V Roháčoch-Spálenej, v strediskách Monkova dolina a Strachan pri Ždiari je 80-centimetrová snehová pokrývka.

Zjazdovky majú zväčša 40 centimetrov snehu

„Ďalšie strediská majú na zjazdovkách zväčša 40 až 60 centimetrov snehu. Napríklad Krpáčovo a Zuberec – Janovky majú 40 až 50 centimetrov snehu, Vrátna-Paseky, Valčianska dolina, Donovaly a Malinô Brdo 40 centimetrov, Snowpark Lučivná a Lopušná dolina 60 centimetrov,“ priblížila Styková. Lyžovačka bola vo štvrtok pri slnečnom počasí, do piatka sa výrazné zmeny v lyžiarskych podmienkach neočakávajú.

V Oravskom Podzámku a v Brezovici na Orave otvorenie zimnej sezóny posunuli na koniec posledného tohtoročného týždňa. Na Pezinskej Babe v Malých Karpatoch sú nevyhovujúce podmienky na lyžovanie.

Viac k témam: Lyžiarska sezóna, Lyžiarske strediská, Technický sneh
Zdroj: SITA.sk – Väčšina lyžiarskych stredísk je otvorená, podmienky sa zlepšili najmä vo vyšších polohách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *