Home / SLOVENSKO / Takmer 47 percent obyvateľov Slovenska je nespokojných s doterajšími krokmi Ficovej vlády

Takmer 47 percent obyvateľov Slovenska je nespokojných s doterajšími krokmi Ficovej vlády

19.12.2023 (SITA.sk) – Nespokojnosť s doterajšími krokmi vlády Roberta Fica (Smer-SD) vyjadrilo 46,7 percenta obyvateľov Slovenska. Z nich 33,5 percenta uviedlo, že sú určite nespokojní a 13,2 percenta sa vyjadrilo, že sú asi nespokojní.

Spokojných s doterajšími krokmi novej vlády je 40,2 percenta obyvateľov Slovenska, z nich 19,4 percenta uviedlo, že sú určite spokojní a 20,9 percenta sa vyjadrilo, že sú asi spokojní.

Spokojní sú aj voliči Republiky

Vyplynulo to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu televízie JOJ Analýzy Na hrane. Agentúra vykonávala prieskum od 11. do 13. decembra na vzorke 1 000 respondentov.

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že nadpriemerne spokojní s krokmi vlády sú voliči strany Smer-SD, hnutia Republika, strany Hlas-SD a Slovenskej národnej strany.

Spokojní boli najmä starší ľudia, a to vo vekovej kategórii 66 a viac rokov, nasledovaní kategóriou ľudí vo veku 50 až 65 rokov.

Spokojnosť s krokmi vlády vyjadrili aj najnižšie vzdelaní obyvatelia Slovenska a obyvatelia Prešovského, Košického a Banskobystrického kraja.

Nespokojní sú hlavne mladí

Nespokojnosť s krokmi Ficovej vlády nadpriemerne často uvádzali voliči strany Demokrati, hnutia Progresívne Slovensko, strany Sloboda a Solidarita, hnutia Slovensko a Kresťanskodemokratického hnutia.

Z pohľadu sociodemografických kategórií nespokojnosť vyjadrili najmä ľudia z najmladšej vekovej skupiny od 18 do 33 rokov, vysokoškolsky vzdelaní respondenti a obyvatelia Bratislavského kraja.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS)
Zdroj: SITA.sk – Takmer 47 percent obyvateľov Slovenska je nespokojných s doterajšími krokmi Ficovej vlády © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *