Home / šport / Ostatné športy / Hráči curlingu sú v šoku a nerozumejú, načo by Rus Krušeľnickij dopoval

Hráči curlingu sú v šoku a nerozumejú, načo by Rus Krušeľnickij dopoval

PJONGČANG 19. februára (WebNoviny.sk) – Ruský hráč curlingu Alexander Krušeľnickij, ktorý neprešiel dopingovým testom na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, už vrátil akreditáciu a opustil olympijskú dedinu.

Dvadsaťpäťročný športovec mal pozitívny test na meldonium, nález už potvrdil i test B-vzorky, informuje portál championat.com.

Podľa webu insidethegames.biz bude Športový arbitrážny súd (CAS) v tejto veci konať v utorok. Krušeľnickij spolu s manželkou Anastasiou Bryzgalovovou získali bronz v súťaži miešaných párov, teraz môžu o medailu prísť.

Doping v curlingu nie je potrebný

Ostatní hráči curlingu na olympiáde sú z prípadu šokovaní. Kapitánka dánskeho tímu Madelaine Dupontová či strieborný medailista z Vancoveru 2010 Thomas Ulsrud zhodne tvrdia, že doping v ich športe nie je potrebný.

Odporúčame:
Aktualizované: Ruský medailista na ZOH 2018 v Pjongčangu neprešiel antidopingovou kontrolou

„Myslím si, že by sa na tom zasmialo ja veľa ľudí a pýtali by sa, na čo by doping v curlingu bol. Ani ja sama netuším, načo by nám pomohol,“ vyhlásila Dupontová. „Je ťažké vidieť doping v curlingu. Jedine, keď zametáte, ale aj tak by bolo lepšie jednoducho ísť do posilňovne,“ zamyslel sa Ulsrud.

Meldónium sa užíva pri problémoch so srdcom

Prekvapená bola i Nórka Kristin Skaslienová, ktorá s manželom Magnusom Nedregottenom podľahla spomínanému ruskému páru v zápase o 3. miesto.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Bola som z toho zmätená. Musela som si to prečítať ešte dvakrát, kým som si uvedomila, čo sa tam píše,“ citoval Skaslienovú portál iDNES.cz s odvolaním sa na Aftenposten. „Bola by to obrovská škoda pre tento šport, ale ak by bola B-skúška pozitívna, na medailu nepoviem: nie, ďakujem,“ dodala.

Na strane svojho krajana je kapitánka ruskej reprezentácie Viktoria Mojsejevová. „Neviem, aký doping a prečo by ho niekto mohol v curlingu použiť,“ povedala. Meldonium je liek, ktorý sa užíva pri problémoch so srdcom. Látka pomáha lepšiemu prietoku krvi v tele a tým môže zvyšovať výkonnosť pri športe. Na zozname zakázaných látok je od roku 2016.

Viac k témam: Alexander Krušeľnickij, Anastasia Bryzgalovová, Curling ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, doping, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Hráči curlingu sú v šoku a nerozumejú, načo by Rus Krušeľnickij dopoval © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita opäť pokoril vlastný rekord, má za sebou už 29 výstupov na Mount Everest

Vlani po dvoch výstupoch informoval, že s lezením neprestane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *