Home / SLOVENSKO / Kontroly na hraniciach s Maďarskom znížili počet nelegálnych migrantov, Ficova vláda rozhodla o ich predĺžení

Kontroly na hraniciach s Maďarskom znížili počet nelegálnych migrantov, Ficova vláda rozhodla o ich predĺžení

6.12.2023 (SITA.sk) – Kontroly na hraniciach s Maďarskom sa predĺžia do 22. januára 2024. Rozhodla o tom vláda na svojom stredajšom zasadnutí.

Kontroly na svojich hraniciach podľa ministerstva vnútra v súčasnosti vykonávajú aj Česká republika, Poľsko, Rakúsko, Spolková republika Nemecko, Slovinsko, Taliansko, Dánsko, Nórsko a Švédsko, pričom niektoré štáty majú obnovené kontroly svojich vnútorných hraníc až do 11. mája 2024.

„Výsledkom zavedených kontrol na vnútornej hranici Slovenskej republiky s Maďarskom je výrazné zníženie počtu nelegálnych migrantov. Za mesiac november bolo zadržaných už len 34 osôb, zatiaľ čo v mesiaci október to bolo 6 809 osôb,“ uviedol rezort vnútra.

Podľa ministerstva možno konštatovať, že zavedenie kontrol na vnútorných hraniciach, spolu s obdobnými opatreniami susedných štátov, má aj preventívny charakter. „Vzhľadom na novovzniknuté riziká v súvislosti s konfliktom v Izraeli je nutné v kontrole vnútornej hranice s Maďarskom pokračovať, nakoľko ide o dôležité opatrenie aj v boji proti terorizmu,“ dodal rezort vnútra.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Hraničné kontroly, Hraničné kontroly na hraniciach s Maďarskom, Migranti, Nelegálna migrácia
Zdroj: SITA.sk – Kontroly na hraniciach s Maďarskom znížili počet nelegálnych migrantov, Ficova vláda rozhodla o ich predĺžení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *