Home / SLOVENSKO / Počasie na dnes (sobota 2. december): Výdatné sneženie najmä na severe Slovenska

Počasie na dnes (sobota 2. december): Výdatné sneženie najmä na severe Slovenska

2.12.2023 (SITA.sk) – V sobotu bude oblačno až zamračené, hmlisto. Na väčšine územia dážď alebo dážď so snehom. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a postupne aj na hornom Spiši väčšinou sneženie, na hornej Orave a Kysuciach aj výdatnejšie.

Popoludní na severe a krajnom západe miestami tvorba snehových jazykov, ojedinele závejov. Ojedinele, na strednom Slovensku a Spiši miestami, a to najmä dopoludnia, poľadovica.

Najvyššia denná teplota 2 až 7 stupňov Celzia, na krajnom západe a severe väčšinou -3 až 2 stupne Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov nad morom na západe okolo 0, na východe 2 stupne Celzia.

Fúkať bude slabý, postupne miestami, najmä na západe, severozápadný vietor rýchlosťou 4 až 11 m/s (10 až 40 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 16 m/s (60 km/h). Meteorológovia predpokladajú, že spadne do 10 milimetrov zrážok, v Žilinskom kraji do 20 milimetrov, prípadne do 20 centimetrov snehu.

Viac k témam: Počasie, Predpoveď počasia
Zdroj: SITA.sk – Počasie na dnes (sobota 2. december): Výdatné sneženie najmä na severe Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Príkaz ústavného súdu zničiť nahrávky kauzy Gorila dal za pravdu aj Haščákovi, tvrdí jeho advokát

Rozhodnutie Ústavného súdu SR je naplnením rozsudku Európskeho súdu pre ľudské práva, skonštatoval advokát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *