Home / EKONOMIKA / Agentúra SARIO v rámci národného projektu Podpora internacionalizácie MSP pomohla viac ako 3-tisíc firmám

Agentúra SARIO v rámci národného projektu Podpora internacionalizácie MSP pomohla viac ako 3-tisíc firmám

28.11.2023 (SITA.sk) – Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) podporila v rámci národného projektu Podpora internacionalizácie malých a stredných podnikov (MSP) viac ako 3 200 firiem.

Vytváranie obchodných príležitostí

V rokoch 2017 až 2023 im pomohla pri vytváraní obchodných príležitostí so zahraničnými partnermi prostredníctvom účasti na medzinárodných veľtrhoch a výstavách, podnikateľských misiách, exportne zameraných vzdelávacích seminároch, ako aj cez nástroj rozvoj dodávateľských reťazcov.

V rámci projektu celkovo zrealizovala 421 podujatí, výška poskytnutej nefinančnej pomoci de minimis predstavuje viac ako 8 mil. eur.

Nový národný projekt

„Vďaka spätným väzbám a komunikácii s účastníkmi podujatí vieme povedať, že účasť a prezentácia na podujatiach a aktivitách národného projektu bola vnímaná ako veľmi prínosná. Poskytla firmám atraktívne príležitosti na nadviazanie nových kontaktov, obchodných partnerstiev a odhalila tiež inovačný potenciál samotného Slovenska,“ povedal riaditeľ Národného projektu Jozef Troják.

Aktuálne agentúra pracuje na príprave aktivít nového národného projektu „Podpora internacionalizácie MSP II.“, ktorý bude realizovaný v programovom období 2021-2027.

Viac k témam: Firmy, Malé a stredné podniky, Podpora, Podpora internacionalizácie malých a stredných podnikov, Projekt
Zdroj: SITA.sk – Agentúra SARIO v rámci národného projektu Podpora internacionalizácie MSP pomohla viac ako 3-tisíc firmám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Slovensku je nevyhnutné čo najskôr mobilizovať všetku dostupnú pracovnú silu, apeluje RÚZ

Na štvrtkovej tlačovej besede vyzvali vládu, aby sa problematikou začala urýchlene a komplexne zaoberať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *