Home / SVET / Rusi postúpili na kupianskom fronte, tvrdí ISW a podľa ukrajinského vojenského experta dokončujú preskupovanie síl 

Rusi postúpili na kupianskom fronte, tvrdí ISW a podľa ukrajinského vojenského experta dokončujú preskupovanie síl 

23.11.2023 (SITA.sk) – Ruskí vojaci v stredu pokračovali v pozemných útokoch na severovýchode Ukrajiny na línii Kupiansk-Svatove-Kreminna.

Postúpili východne od dediny Synkivka

Geolokačné zábery naznačujú, že Rusi postúpili východne od dediny Synkivka, ktorá sa nachádza osem kilometrov severovýchodne od mesta Kupiansk.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Konštatuje to v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW). Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda.

Podnikli neúspešné útoky

Podľa generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny ruské sily podnikli neúspešné útoky pri obciach Synkivka a Ivanivka neďaleko mesta Kupiansk a pri obci Siversk pri meste Kreminna.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Avšak ukrajinský vojenský expert Kosťantyn Mašovec predpokladá, že ruské jednotky dokončujú preskupovanie síl a čoskoro môžu na kupianskom fronte zvýšiť tempo útočných operácií.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi postúpili na kupianskom fronte, tvrdí ISW a podľa ukrajinského vojenského experta dokončujú preskupovanie síl  © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úspech európskeho obranného priemyslu je založený na troch zložkách, hovorí Kuleba

Dôležitou je aj zvýšená spolupráca medzi obranným priemyslom Ukrajiny a Európskej Únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *