Home / EKONOMIKA / Konferencia Visegrad 4 Business sa bude konať v Prahe, exportéri zdôrazňujú ekonomickú spoluprácu susediacich krajín

Konferencia Visegrad 4 Business sa bude konať v Prahe, exportéri zdôrazňujú ekonomickú spoluprácu susediacich krajín

22.11.2023 (SITA.sk) – Približne dve stovky podnikateľov ale aj vysokí štátni úradníci, diplomati či odborníci v oblasti ekonomiky budú koncom novembra v Prahe diskutovať o inováciách, obrane, generačnej výmeny vo firmách ale aj obnove Ukrajiny.

Do hlavného mesta Českej republiky sa totiž po minuloročnej premiére v Bratislave presúva konferencia Visegrad 4 Business.

Ekonomická spolupráca susediacich krajín

V tejto dobe kedy Vyšehradská štvorka stále prechádza politickou krízou je dôležité klásť dôraz na ekonomickú spoluprácu susediacich krajín a ukázať V4 región aj z pozitívnej stránky,“ uviedol zakladateľ konferencie a predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek.

Budúci utorok, 28. novembra tak budú v úvodnom rannom paneli zástupcovia štátnych inštitúcií prezentovať úlohu štátu v oblasti podpory exportu. Počas dňa sú v pláne aj dva odborné okrúhle stoly na témy zdravotníctva a leteckého priemyslu.

Konferenciu Visegrad 4 Business spoluorganizujú Rada slovenských exportérov, Asociace exportérů, MAPI Biznis Klub a poľské Ekonomické fórum. Prebieha s finančnou podporou Medzinárodného Vyšehradského fondu, Ministerstva zahraničných vecí Českej republiky a spoločnosti RENOMIA.

Diskusia o témach v oblasti biznisu

Konferencia prinesie príležitosť podnikateľom krajín V4 diskutovať o témach spoločného záujmu v oblasti biznisu a zároveň predstavuje platformu pre neformálne stretnutia a networking.

Rada slovenských exportérov je profesionálna platforma firiem a odborníkov, ktorá vznikla v roku 2020 s ambíciou podporovať slovenský zahraničný obchod a presadzovať ich záujmy súkromného sektora v celospoločenskej diskusii. V súčasnosti má vyše 100 partnerov a členov zo všetkých segmentov, ktorí exportujú produkty a služby do celého sveta.

Viac k témam: Export, Konferencia, Medzinárodný vyšehradský fond, Vyšehradska štvorka, Zahraničný obchod
Zdroj: SITA.sk – Konferencia Visegrad 4 Business sa bude konať v Prahe, exportéri zdôrazňujú ekonomickú spoluprácu susediacich krajín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *