Home / SLOVENSKO / Hranicu s Maďarskom aktuálne stráži 250 policajtov a vojakov, posilnenie hliadok je podľa Šutaja Eštoka nevyhnutné (video)

Hranicu s Maďarskom aktuálne stráži 250 policajtov a vojakov, posilnenie hliadok je podľa Šutaja Eštoka nevyhnutné (video)

21.11.2023 (SITA.sk) – Hranicu Slovenska a Maďarska momentálne stráži približne 250 policajtov a vojakov. Po dnešnom rokovaní vlády to povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Podstav policajtov

Zároveň pripustil, že v niektorých regiónoch Slovenska je momentálne podstav policajtov. Prestať strážiť hranicu však podľa neho nie je možné.

„Nie je to sranda, sú tu ozaj teroristické skupiny, ktoré sa do Európy snažia prepašovať spacie bunky,“ vyhlásil minister. Doplnil, že si nevezme na zodpovednosť, že by na Slovensko prišiel terorista, ktorý by potom spáchal atentát napríklad na izraelskej ambasáde.

Prevádzači si „nedajú pokoj“

„Máme informácie dokonca aj o tom, že tí nelegálni pašeráci sú natoľko vynaliezaví, že sa snažia nájsť cesty cez slovensko-ukrajinskú hraniu. Zneužívajú tak možno aj časť minoritného obyvateľstva na východe Slovenska,“ skonštatoval Šutaj Eštok.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Prevádzači si podľa ministra vnútra „nedajú pokoj„. „Aj preto tú hranicu musíme strážiť. Aktuálne v počte 250 policajtov, ak budeme mať informáciu, že tá vlna sa opäť pohýna, tak to zvýšime,“ dodal Šutaj Eštok.

Zadržali takmer 50-tisíc migrantov

Podľa aktuálnych štatistík ministerstva vnútra v období od 1. januára do 19. novembra tohto roku zadržali 47 443 migrantov. Celková nelegálna migrácia v rovnakom období v roku 2022 predstavovala 8 964 zadržaných osôb.

„V súvislosti so zavedenými dočasnými hraničnými kontrolami bol od 5. októbra odopretý vstup 80 osobám, z čoho bolo 50 štátnych príslušníkov Sýrie a 30 štátnych príslušníkov Turecka,“ informoval rezort.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: hranica s Maďarskom, Hraničné kontroly, Kontroly na hraniciach, Minister vnútra SR, Nelegálna migrácia, nelegálni migranti, Policajti
Zdroj: SITA.sk – Hranicu s Maďarskom aktuálne stráži 250 policajtov a vojakov, posilnenie hliadok je podľa Šutaja Eštoka nevyhnutné (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Bratislave otvorili novú verejnú hvezdáreň, účastníkom otvorenia bol aj minister školstva Drucker

Vybudovanie hvezdárne sa podarilo vďaka snahe rodičov detí, ktoré navštevujú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *