Home / SLOVENSKO / Konanie ministra vnútra je pokus o absolútne ovládnutie polície a Pellegrini stráca pôdu pod nohami, tvrdí Šeliga (video)

Konanie ministra vnútra je pokus o absolútne ovládnutie polície a Pellegrini stráca pôdu pod nohami, tvrdí Šeliga (video)

16.11.2023 (SITA.sk) – Zdá sa, že niektorí ľudia vo vláde si ani nevšimli, že na Slovensku bola Nežná revolúcia. Vyhlásil to Juraj Šeliga (Demokrati) na dnešnej tlačovej besede a spresnil, že hovorí napríklad o ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD).

Reagoval tak na rozhodnutie Mestského súdu Bratislava IV o tom, že sa do práce okrem vyšetrovateľa Branka Kišša vracia aj vyšetrovateľ Štefan Mašin.

Pokusy o ovládnutie polície

Súd už druhýkrát povedal, že rozhodnutia Šutaja Eštoka sú nezákonné,“ uviedol Šeliga s tým, že to, čo robí, nie je v poriadku.

„Tieto pokusy o normalizáciu, pokusy ovládnuť absolútne políciu a zastrašiť policajný zbor musia skončiť. Šutaj Eštok včera dostal vysvedčenie za svoju prácu,“ dodal Šeliga s tým, že Demokrati vyzývajú ministra vnútra, aby zišiel z kratšej cesty dole, zrušil rozhodnutia, ktoré vydal a umožnil vyšetrovateľom, aby sa vrátili naspäť do práce.

Prístup v rozpore s právnym štátom

„Verím, že aj Európska komisia sleduje kroky ministra vnútra a postaví sa k tomu čelom a povie jasne, že takýto prístup je v rozpore s právnym štátom,“ vyhlásil Šeliga a pozornosť obrátil aj na zistenie o manipulácii s nahrávkou, ktorú predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) púšťal verejnosti v roku 2020 s čiernymi koženými kabátmi za chrbtom.

Manipuláciou k víťazstvu vo voľbách

Nahrávka mala slúžiť na diskreditáciu prokurátorov Ondreja Repu a Michala Šúreka v kauze Mariána Kučerku. Podľa Šeligu Fico aj na základe tejto nahrávky, ktorú púšťal verejnosti, manipuloval verejnosť, čo mu pomohlo vyhrať voľby.

„Každým dňom vláda Roberta Fica potvrdzuje, že je to vláda klamárov a diletantov,“ vyhlásil podpredseda Demokratov a bývalý minister obrany Jaroslav Naď.

„Behom pár dní sa im podarilo nielenže poštvať proti sebe všetkých slušných policajtov, ale aj verejnosť. Ministerko Šutaj Eštok veľmi narazil,“ uviedol Naď s tým, že Šutaja Eštoka odkopnú aj vlastní.

Pellegrini stráca pôdu pod nohami

„Fico ho teraz využíva ako realizátora zákerností a špinavých krokov. Potom si utrie ruky a povie. že on nie je z jeho strany. A naraz zaútočí aj na Šutaja Eštoka a odkopne ho a samozrejme aj na Petra Pellegriniho (Hlas-SD),“ vyhlásil Naď s tým, že Pellegrini stráca pôdu pod nohami a nemá vo svojich rukách vlastných ministrov.

„Toto je tá slušná vláda, ktorú ste sľubovali voličom? Porušovanie zákona vaším ministrom vnútra, boj proti základnému demokratickému pilieru – mimovládnym organizáciám zo strany ministra Erika Tomáša. Toto je tá lepšia tvár? Zatiaľ, pán Pellegrini, ste len pozorovateľom toho, ako Robert Fico cez vašich ministrov rúca demokraciu,“ odkázal Naď predsedovi parlamentu Pellegrinimu a dodal, že nemôže byť prezidentom, keď si nevie spraviť poriadky s vlastnými ministrami. Podľa Naďa by mal Šutaj Eštok dobrovoľne odísť z funkcie ministra vnútra.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister vnútra SR, podpredseda Demokratov, Predseda parlamentu, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Konanie ministra vnútra je pokus o absolútne ovládnutie polície a Pellegrini stráca pôdu pod nohami, tvrdí Šeliga (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj o desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *