Home / SLOVENSKO / Mesto Poprad už zdobí 13-metrový anjel, priviezol ho vrtuľník (video+foto)

Mesto Poprad už zdobí 13-metrový anjel, priviezol ho vrtuľník (video+foto)

16.11.2023 (SITA.sk) – Už pätnásty rok po sebe priviezol vrtuľník na kruhový objazd do Popradu dominantu tamojšej vianočnej výzdoby, trinásťmetrového anjela. Dekoráciu vážiacu 850 kilogramov tam osadili v ranných hodinách.

Počas inštalácie bol kruhový objazd z bezpečnostných dôvodov uzavretý, príchod anjela si však ani v tomto roku nenechali ujsť desiatky až stovky divákov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prílet vianočného anjela do Popradu (fotografie)

Vianočnú výzdobu podľa hovorkyne Popradu Jarmily Hlaváčovej vysvietia 5. decembra. Anjel je odetý v červenom kabáte, má dlhé vlasy a hrá na harfe. Pod ním sa nachádzajú svetelné stromčeky. Jeho povrch pokrýva 42-tisíc svetelných LED bodov.

Poprad začal s inštaláciou vianočnej výzdoby, ktorá patrí medzi najkrajšie na Slovensku, už v októbri, postupne pribúdala v jednotlivých častiach mesta.  Anjel na hlavnom kruhovom objazde ale nie je jediný, ďalší, sedemmetrový, sa už nachádza na kruhovom objazde pri nemocnici. Pomenovali ho menom Aura a má byť symbolom ochrany pacientov a zamestnancov nemocnice.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2023/11/mesto-poprad-uz-zdobi-13-metrovy-anjel-priviezol-ho-vrtulnik.mp4

Viac k témam: Vianoce, Vianočná výzdoba
Zdroj: SITA.sk – Mesto Poprad už zdobí 13-metrový anjel, priviezol ho vrtuľník (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj o desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *