Home / šport / Ostatné športy / Olympijskí športovci z Ruska ešte nezískali zlato, hlavným cieľom je získať späť vlajku

Olympijskí športovci z Ruska ešte nezískali zlato, hlavným cieľom je získať späť vlajku

PJONGČANG 18. februára (WebNoviny.sk) – Zimné olympijské hry v Pjongčangu v Kórejskej republike sú za polovicou, ale ruskí športovci dosiaľ nezískali zlatú medailu.

Ich výprava je poznačená dopingovým škandálom aj viacerými reštrikciami. V Pjongčangu nesmú účinkovať mnohí elitní pretekári. Od Rusov, ktorí vystupujú pod olympijskou vlajkou s označením Olympijskí športovci z Ruska (OŠR) sa napriek tomu očakávalo viac. Po ôsmich súťažných dňoch majú na konte iba dve strieborné a sedem bronzových medailí.

Sme šťastní z každého pódiového umiestnenia. Našim hlavným cieľom ostáva získať späť našu vlajku,“ povedal v nedeľu šéf ruskej výpravy Stanislav Pozdňakov. Športovcov z Ruska do Pjongčangu vyberal Medzinárodný olympijský výbor (MOV). Podmienkou nominácie bola dopingová bezúhonnosť, na zoznam sa však nedostali ani tí, ktorí v minulosti nečelili žiadnym sankciám pre porušenie pravidiel. Otázniky vyvolalo opomenutie napríklad špičkových bežcov na lyžiach Alexandra Legkova a Sergeja Usťugova či biatlonistu Antona Šipulina – brata Anastasie Kuzminovej.

Odporúčame:
Bezkonkurenčná, dominantná Kuzminová pomstila Šipulina, píšu médiá o jej triumfe a zisku zlata

V bilancii zlatých medailí sú pred OŠR napríklad aj Slováci po tom, ako biatlonistka Kuzminová ovládla sobotňajšie preteky na 12,5 km s hromadným štartom. Pre 33-ročnú, paradoxne ruskú rodáčku, to bolo už tretie umiestnenie medzi najlepšími troma na ZOH 2018. Na konte má aj dve striebra.

Viac k témam: Olympijskí športovci z Ruska, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijskí športovci z Ruska ešte nezískali zlato, hlavným cieľom je získať späť vlajku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *