Home / šport / Ostatné športy / V olympijskom slopestyle zlato pre Braatena, v najlepšej jazde získal 95 bodov

V olympijskom slopestyle zlato pre Braatena, v najlepšej jazde získal 95 bodov

PJONGČANG 18. februára (WebNoviny.sk) – Nórsky reprezentant Öystein Braaten sa stal víťazom finále slopestylu akrobatických lyžiarov na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu.

Dvadsaťdvaročný pretekár získal v najlepšej jazde 95 bodov. Na druhom mieste skončil Nick Goepper z USA s 93,60 bodmi. Bronz získal Kanaďan Alex Beaulieu-Marchand (92,40 b.).

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Úroveň pretekov bola veľmi vysoká. Veľa chlapcov, ktorí tu sú, ma inšpirujú, aby som každý deň išiel von a trénoval. Keď som prvýkrát súťažil s týmito ľuďmi, bolo to úžasné. Slopestyle milujem, pretože sa cítim, akoby som bol vždy schopný robiť nové veci. A môžem to robiť po svojom, keďže sa to nedeje konkrétnym spôsobom. Aj keby som nesúťažil, jazdil by som každý deň, pretože je to tá najzábavnejšia vec. Je to pre mňa ako detské ihrisko,“ povedal podľa Olympijského informačného servisu Braaten.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Akrobatické lyžovanie

AKROBATICKÉ LYŽOVANIE

Muži – slopestyle – finále: 1. Öystein Braaten (Nór.) 95,00 bodov, 2. Nick Goepper (USA) 93,60, 3. Alex Beaulieu-Marchand (Kan.) 92,40, 4. James Woods (V. Brit.) 91,00, 5. Teal Harle 90,00, 6. Evan McEachran (obaja Kan.) 89,40, 7. Andri Ragettli (Švaj.) 85,80, 8. Ferdinand Dahl (Nór.) 76,40

Viac k témam: Akrobatické lyžovanie ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Öystein Braaten, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – V olympijskom slopestyle zlato pre Braatena, v najlepšej jazde získal 95 bodov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *