Home / šport / Ostatné športy / Zlatá Nasťa zrejme nekončí, ešte si nesplnila dva osobné ciele

Zlatá Nasťa zrejme nekončí, ešte si nesplnila dva osobné ciele

ALPENSIA 18. februára (WebNoviny.sk) – Otázka o blížiacom sa konci kariéry sa núkala automaticky, ale odpoveď biatlonistky Anastasie Kuzminovej (33) bola milo prekvapujúca.

Dva nesplnené osobné ciele

Pred sezónou hovorila takmer určite o poslednom súťažnom ročníku, po zisku šiestej olympijskej medaily, z toho tretej zlatej, nastala iná situácia. Kuzminová si ešte nesplnila dva osobné ciele. A to ju v dobrom slova zmysle ešte máta a poháňa vpred.

Odporúčame:
Fantázia!!! Anastasia Kuzminová na ZOH 2018 v Pjongčangu získala zlatú medailu (aktualizované)

„Stále sa mi nepodarilo sklopiť všetkých 20 terčíkov v jedných pretekoch a stále čakám na titul majsterky sveta. Tú bezchybnú streľbu by som mohla stihnúť ešte do konca tejto sezóny, posnažím sa. Prečo však netvrdím, že určite nekončím? Nie som majsterka sveta a to si môžem splniť až v ďalšej sezóne. Možno sa ešte rozhodnem potiahnuť ďalšiu sezónu,“ vysvetlila slovenským médiám v kórejskej Alpensii, dejisku biatlonových súťaží na ZOH 2018.

Odporúčame:
Bezkonkurenčná, dominantná Kuzminová pomstila Šipulina, píšu médiá o jej triumfe a zisku zlata

Kuzminová priznala, že po príchode do dejiska Hier nebola dvakrát nadšená z počasia. „Nerobí mi problém slnko, zima, teplo, ale nemám rada, keď začne fúkať vietor. Aj preto som mala pocit, že že mi to tu nevyjde. Vietor vybíja moju vnútornú energiu, a keď som zistila, ako strašne tu fúka, bolo to zlé. Napriek všetkému sa mi podarilo zmobilizovať a vnútorne nastaviť na veľké výsledky. Získala som predsa tri medaily, čo je toľko ako z dvoch olympiád dokopy,“ so smiechom referovala Kuzminová.

Medaila z Pjongčangu aj v roku 2009

Na pretras prišiel aj rok 2009 a jej prvá seniorská medaila vo farbách Slovenska. Bola strieborná v pretekoch s hromadným štartom a zrodila sa práve v Pjongčangu, čiže tam, kde sa vďaka nej bude na nedeľňajšom medailovom ceremoniáli hrať na ZOH 2018 slovenská hymna.

Odporúčame:
Anastasii Kuzminovej sa splnil sen, po tretie olympijské zlato si dobehla so slovenskou vlajkou

„Bola to vtedy pre mňa prvá ´dospelá´ medaila a znamenala pre mňa veľmi veľa. Vnútorne som sa nastavila tak, aby som tvrdo na sebe pracovala a bola dlhodobo úspešná, ale popri tom dokázala aj žiť a užívať si život. Doteraz ma drží oboje a aj preto som veľmi šťastná,“ s hrdosťou doplnila Anastasia Kuzminová.

Odporúčame:
Foto: Anastasia Kuzminová v zlatých pretekoch s hromadným štartom v Pjongčangu

Viac k témam: Anastasia Kuzminová, biatlon, Biatlon ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Zlatá Nasťa zrejme nekončí, ešte si nesplnila dva osobné ciele © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *