Home / SLOVENSKO / Čaputová vyjadrila úctu vojnovým veteránom a podporila organizáciu Post Bellum (foto)

Čaputová vyjadrila úctu vojnovým veteránom a podporila organizáciu Post Bellum (foto)

10.11.2023 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úctu vojnovým veteránom pripnutím si červeného maku. Zároveň podporila dokumentačnú činnosť neziskovej organizácie Post Bellum, ktorej predstaviteľov piatok prijala v Prezidentskom paláci. Symbolom Dňa vojnových veteránov je práve červený mak a pripomíname si ho 11. novembra.

Spomienky účastníkov boja za slobodu

„Veľmi si vážime, že nás pani prezidentka prijala a podporila našu činnosť, ktorej cieľom je uchovať pre pamäť národa čo najviac spomienok priamych účastníkov bojov za našu slobodu. Poznanie našej minulosti nám pomáha pochopiť našu prítomnosť a ponúka nám možnosť slobodne a demokraticky formovať našu budúcnosť,“ konštatovala riaditeľka združenia Post Bellum Sandra Polovková.

Organizácia dokumentuje príbehy vojnových veteránov a pamätníkov 20. storočia a tie nahráva do online archívu Memory of Nations. Polovková zdôraznila, že je to najväčší online archív svojho druhu v Európe.

Príbehy približujú mládeži

„Príbehy však neostávajú len v archíve. Lektori Post Bellum ich vo forme kinopríbehov, workshopov a prednášok približujú našej mládeži na základných a stredných školách po celom Slovensku a prostredníctvom výstav, diskusií a kultúrnych podujatí aj širokej verejnosti,“ dodala riaditeľka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Vo všetkých krajských a štyroch okresných mestách piatok môžu ľudia prispieť organizácii na jej činnosť. Tí, čo prispejú, dostanú za podporu červený mak.

Viac k témam: Prezidentka SR, Prezidentský palác, Vojnoví veteráni
Zdroj: SITA.sk – Čaputová vyjadrila úctu vojnovým veteránom a podporila organizáciu Post Bellum (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *