Home / SLOVENSKO / Listová kabelka alebo shopper bag – ktoré kabelky sú v tejto sezóne trendy?

Listová kabelka alebo shopper bag – ktoré kabelky sú v tejto sezóne trendy?

10.11.2023 (SITA.sk) – Dámske kabelky – tie malé spoločníčky, vďaka ktorým nezabudnete doma kľúče, rúž a čokoľvek ďalšie, čo potrebujeme pre vaše každodenné dobrodružstvo. Tento rok na módnej scéne žiaria dva typy: listová kabelka a shopper bag. Ktorá z nich si získa vašu priazeň? Poďme sa spoločne pozrieť na rozdiely, históriu a trendy týchto dámskych doplnkov.

Listová kabelka vs. shopperka

Listová kabelka je elegantná a kompaktná. Malá, ale ľahko nositeľná kabelka, ktorá dokáže ľahko doplniť nielen váš večerný look. História listových kabeliek siaha do 19. storočia, kedy sa stala obľúbeným doplnkom dám v priebehu spoločenských akcií. Jej história je tak spojená s dobou, kedy sa dámy učili umeniu elegancie. V 19. storočí boli tieto malé kabelky často vyšívané a zdobené, slúžili ako perfektný doplnok k rukaviciam a šatám. V priebehu 20. storočia si listová kabelka udržala svoju pozíciu ako neodmysliteľný prvok elegantného štýlu.

Na druhej strane máme shopper bag, priestrannú a praktickú spoločníčku na cestách a v práci. Shopper bag sa zase stala symbolom zmien v konzumnej kultúre. Vznikla v 80. rokoch ako reakcia na potrebu nosiť viac vecí v jednom praktickom balení. Veľké, priestranné a často zdobené rôznymi vzormi a materiálmi – tieto kabelky zmenili spôsob, akým ženy vnímajú svoj denný štýl. A dodnes sa drží na popredných priečkach obľúbenosti. Dokonale totiž uspokojuje novodobú potrebu mať stále po ruke všetko potrebné od nákupu až po nenahraditeľné veci na každý deň. Veľká, pohodlná a ideálna pre tých, ktorí potrebujú niesť so sebou viac než len kľúče a telefón. Ľahko do nich uložíte notebook, diár, telefón a cestou domov z práce sa vám do nej zmestí aj malý nákup. Dajte si ale pozor pri výbere na kvalitný materiál, aby ste predišli tomu, že budete hľadať vaše veci po chodníku.

Guess: Listová kabelka a shopper bag s nádychom elegancie

Guess, módna ikona od roku 1981, nie je len značkou, je to módna filozofia spájajúca štýl a kvalitu. Listová kabelka od Guess je malým sprievodcom módnej elegancie, zatiaľ čo ich shopper bag je stelesnením funkčnosti a luxusu v každodennom živote. Kabelka Guess na Answear.sk už na vás čaká a je len na vás, či si vyberiete shopperku v neutrálnych odtieňoch alebo rozžiarite vás večerný outfit štýlovou listovou kabelkou.

Pinko: Malé umenie, veľký štýl

Značka Pinko, založená v Taliansku v roku 1986, je synonymom luxusu a modernej elegancie. Listová kabelka od Pinko je ako malé umelecké dielo, zatiaľ čo ich shopper bag kombinuje vkus a praktickosť. Kde na vás čaká vaša nová perfektná kabelka Pinko – Answear.sk! Podrhne váš outfit a doplní ho o výrazný prvok, vďaka ktorému neujdete žiadnej pozornosti. Vybrať si môžete z mnohých farebných variantov, a je len na vás, či sa budete držať pri zemi, alebo sa necháte uniesť.

Máte už jasno v tom, či je pre vás vhodnejšia nenahraditeľná listová kabelka alebo shopper bag? A čo tak obe? Túto sezónu ide o kombináciu praktickosti a štýlu, a tak či už volíte malý doplnok do spoločnosti alebo veľkú kabelku pre váš každodenný zhon, nezabudnite, že móda by mala byť zábavou. Tak si ju užite naplno!

Informačný servis

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Múzeum v Seredi si pripomenie Pamätný deň obetí holokaustu a rasového násilia spomienkovým podujatím

Vedúci Múzea holokaustu Martin Korčok uviedol, že ešte na začiatku druhej svetovej vojny žili Židia v mnohých slovenských obciach a mestách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *