Home / SLOVENSKO / Počin Blahu považuje Pellegrini za detinský a trápny, strana zvažuje podporenie mimoriadnej schôdze na odvolanie 

Počin Blahu považuje Pellegrini za detinský a trápny, strana zvažuje podporenie mimoriadnej schôdze na odvolanie 

8.11.2023 (SITA.sk) – Mimoriadna schôdza Národnej rady SR k odvolaniu podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu (Smer-SD) bude pravdepodobne na budúci týždeň v utorok.

Informoval o tom po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) s tým, že sa nemôže očakávať, že Blaha bude odvolaný z funkcie.

Prejav elementárnej úcty

„Ešte zvážime, či schôdzu umožníme otvoriť, alebo nie,“ povedal. Predseda parlamentu zároveň informoval, že na budúci týždeň by sa mohla uskutočniť aj parlamentná schôdza k vysloveniu dôvery vláde, teda k schvaľovaniu programového vyhlásenia vlády.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

„Počin podpredsedu Blahu považujem za detinský, trápny a naozaj sa s ním neviem stotožniť, pretože Blaha to video nenatáčal vo svojom byte, ale vo svojej kancelárii a v priestoroch NR SR. Musí si uvedomiť, že teraz je podpredsedom NR SR, ktorý v zmysle nášho protokolu niekedy sedí ešte v bližšom rade ako členovia vlády,“ povedal Pellegrini.

Zároveň si nemyslí, že by mal niekto „teatrálne odstraňovať“ vlajku Európskej únie či portrét prezidentky len preto, že má iný názor, a dodal, že elementárnu úctu je potrebné prejavovať všetkému, čomu treba.

Návrh na odvolanie Blahu

Pellegrini ďalej uviedol, že s Blahom v utorok komunikoval. „Vyjadril sa, že to považuje za chybu a že takto pravdepodobne konať nemal,“ uviedol.

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) odovzdalo podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s jediným bodom – návrhom na odvolanie podpredsedu Národnej rady SR Ľuboša Blahu (Smer-SD).

Z funkcie ho chce odvolať za to, že „nahradil portrét prezidentky portrétom masového vraha Che Guevaru“ a tiež odstránil vlajku Európskej únie zo svojej kancelárie v Národnej rade SR. Jeho konanie považuje KDH za neprípustné.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), mimoriadna schôdza, Odvolanie z funkcie, Podpredseda parlamentu, Predseda parlamentu, Prezidentka SR, Programové vyhlásenie vlády, Vyslovenie dôvery
Zdroj: SITA.sk – Počin Blahu považuje Pellegrini za detinský a trápny, strana zvažuje podporenie mimoriadnej schôdze na odvolanie  © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *