Home / SVET / Ukrajinci pokračujú v pozemných operáciách v Chersonskej oblasti, viac ako 300 vojakov sa nachádza na východnom brehu Dnipra

Ukrajinci pokračujú v pozemných operáciách v Chersonskej oblasti, viac ako 300 vojakov sa nachádza na východnom brehu Dnipra

8.11.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské sily presunuli obmedzené množstvo obrnených vozidiel na ľavý breh rieky Dnipro v Chersonskej oblasti a pokračujú vo väčších pozemných operáciách, na ktorých sa podieľa jednotka ľahkej pechoty veľkosti približne ako prápor.

Hodnotenie ruských milblogerov

V najnovšej aktualizácii o vývoji vojny na Ukrajine to uviedli analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW), ktorí sa odvolávali na niektoré hodnotenia ruských milbloggerov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Okrem toho ruskí informátori tvrdia, že na východnom brehu Dnipra v oblasti dediny Krynky, ktorá leží asi 30 kilometrov východne od Chersonu a dva kilometre od rieky Dnipro, pôsobí viac ako 300 ukrajinských vojakov, čo je približne veľkosť jedného práporu.

Prvé útoky cez rieku Dnipro

Ukrajinské sily držia pozície v centre obce Krynky a okolitých oblastiach. Podľa ďalšieho ruského milbloggera operuje na celom východnom brehu Dnipra v Chersonskej oblasti niekoľko stoviek ukrajinských vojakov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Analytici pripomínajú, že ukrajinské obranné sily pravdepodobne začali prvé útoky cez rieku Dnipro na východnom (ľavom) brehu v Chersonskej oblasti 17. a 18. októbra.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinskí vojaci, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci pokračujú v pozemných operáciách v Chersonskej oblasti, viac ako 300 vojakov sa nachádza na východnom brehu Dnipra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nočný útok na Odesu zabil troch ľudí

Rusko zaútočilo na Odesu aj v pondelok, čo si vyžiadalo päť mŕtvych.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *