Home / šport / Ostatné športy / Chára po Bostone absolvoval maratón aj v New Yorku, v hľadáčiku má teraz Londýn (video)

Chára po Bostone absolvoval maratón aj v New Yorku, v hľadáčiku má teraz Londýn (video)

6.11.2023 (SITA.sk) – Niekdajší slovenský hokejista Zdeno Chára už má na svojom konte dva maratóny z „veľkej šestky“, po Bostone zvládol v USA aj New York.

Už počas pôsobenia v zámorskej NHL ako kapitán Bostonu Bruins opakovane potvrdzoval svoju silu a vytrvalosť, na čo stavia aj po skončení hokejovej kariéry.

Fanúšik vytrvalostných športov

Po nej si najprv doprial zaslúžený oddych, no v ostatných mesiacoch absolvoval už päť maratónov. A jeho osobný rekord nie je na zahodenie – 3:16:26 h. Veď má už 46 rokov.

„K maratónom ma priviedla aj zvedavosť. Vždy som bol fanúšikom vytrvalostných športov, kde ľudia posúvajú svoje hranice a snažia sa dokázať, že je to možné. Aj ja som to chcel vyskúšať. Mám šťastie, že som sa zoznámil s ľuďmi, ktorí majú skúsenosti s maratónmi. Boli mi veľmi nápomocní pri poskytovaní správnych rád a usmernení, aby som bol pripravený,“ cituje Cháru oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) s odvolaním sa na denník The Sun.

GO BIG ZEE!!! pic.twitter.com/Ar0Cx9R8cn
— New York Islanders (@NYIslanders) November 5, 2023
 Ešte pred newyorským štartom víťaz Stanleyho pohára z roku 2011 poznamenal: „Dúfam, že sa budem cítiť silný a nebudú na trati žiadne zlé úseky. Nie je to ľahká trať, ale absolvoval som tréning, takže dúfam, že to bude dobré.“ Chára v nedeľu dlho bežal na osobný rekord na úrovni 3:15 h, no v závere musel trochu spomaliť.

Veľké maratóny po svete

V rozhovore pre The Sun prezradil, že v hľadáčiku má aj ďalšie maratóny kategórie Majors – v Tokiu, Londýne Berlín a Chicagu.

„Na budúci rok v apríli bude pravdepodobne Londýn mojim ďalším cieľom. Bolo by skvelé, ak by som dokončil všetky veľké maratóny po celom svete. Konajú sa v rôznych krajinách a v rôznych ročných obdobiach,“ povedal. V nedeľu v New Yorku prešiel cieľom v Central Parku v čase 3:19:19 h.

Po skončení kariéry hokejistov sa Chára zameral na vytrvalosť, ktoré má teraz prednosť pred rýchlosťou a intenzitou. „Bola to poriadna zmena. Hokej je rýchly a výbušný. Ale v mojom veku mi vyhovuje, že sa nemusím naháňať za nejakými bláznivými časmi, ale absolvovať tieto preteky a cítiť sa silný,“ dodal.

Viac k témam: hokejista, Maratón, NHL, Ukončenie kariéry
Zdroj: SITA.sk – Chára po Bostone absolvoval maratón aj v New Yorku, v hľadáčiku má teraz Londýn (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *