Home / SLOVENSKO / Obvinení Ukrajinci a Bielorusi putujú do väzby za držbu a výrobu nelegálnych cigariet

Obvinení Ukrajinci a Bielorusi putujú do väzby za držbu a výrobu nelegálnych cigariet

6.11.2023 (SITA.sk) – Súd vzal na návrh prokurátora do väzby 29 obvinených z Ukrajiny a Bieloruska, ktorých príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) odhalili pri držbe a výrobe nelegálnych cigariet.

Výrobňa nelegálnych cigariet

Obvinili ich za zločin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Finančná správa spresnila, že osoby odhalil KÚFS pri zásahu v nelegálnej výrobni cigariet. V rámci prehliadky iných priestorov zaistili dve výrobné linky, približne 30 ton tabaku a veľké množstvo už nelegálne vyrobených cigariet.

Vzatie obvinených do väzby

Prokurátor Okresnej prokuratúry Prešov informoval, že u všetkých obvinených existovala dôvodná obava, že by na slobode ušli a mohli by sa skrývať, aby sa vyhli trestnému stíhaniu.

Rovnako bola dôvodná obava, že budú pokračovať v páchaní ďalšej trestnej činnosti, a preto bolo všetkých 29 obvinených uplynulý víkend vzatých do väzby.

Viac k témam: Finančná správa, Nelegálne cigarety, Prokuratúra, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Obvinení Ukrajinci a Bielorusi putujú do väzby za držbu a výrobu nelegálnych cigariet © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Ministerstve kultúry údajne vzniká nový projekt mediálnej výchovy, viesť by ho mal konšpirátor Machala

Ten prednedávnom vyvolal kontroverziu svojimi výrokmi polemizujúcimi o guľatosti planéty Zem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *