Home / EKONOMIKA / Žilinský samosprávny kraj je najlepším obstarávateľom spomedzi krajských samospráv

Žilinský samosprávny kraj je najlepším obstarávateľom spomedzi krajských samospráv

4.11.2023 (SITA.sk) – Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) získal ocenenie Zodpovedný verejný obstarávateľ za rok 2022 a v rebríčku portálu Transparex sa spomedzi samosprávnych krajov umiestnil na prvom mieste. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Transparex ako špecializovaný informačný systém pre analýzu dát v oblasti verejného obstarávania zaradil ŽSK medzi 236 najlepších verejných obstarávateľov s hodnotením A+.

„Dosiahnutie nadpriemerného hodnotenia A+ je potvrdením toho, že máme kvalitne a dobre nastavené procesy verejného obstarávania. Ocenenie vnímam ako veľký záväzok aj voči obciam, mestám či inštitúciám, ktorým chceme byť dobrým príkladom,“ poznamenala na margo hodnotenia predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Ako doplnila hovorkyňa ŽSK, v roku 2022 ukončila krajská samospráva 139 verejných obstarávaní vo finančnom objeme 470 miliónov eur.

„Vlaňajšie úspory prevyšujú 51 miliónov eur, čo predstavuje rozdiel medzi predpokladanými hodnotami jednotlivých zákazok a vysúťaženými cenami,“ dodala Lacová.

Viac k témam: Zodpovedný obstarávateľ 2022
Zdroj: SITA.sk – Žilinský samosprávny kraj je najlepším obstarávateľom spomedzi krajských samospráv © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *