Home / KULTÚRA / Noc divadiel bude v tridsiatich mestách a obciach po celom Slovensku, motto obsahuje hravý odkaz Shakespeara

Noc divadiel bude v tridsiatich mestách a obciach po celom Slovensku, motto obsahuje hravý odkaz Shakespeara

4.11.2023 (SITA.sk) – V tridsiatich mestách a obciach po celom Slovensku sa bude 18. novembra konať Noc divadiel 2023 . Prípravy na 14. ročník obľúbeného celoslovenského podujatia sú už v plnom prúde.

Uskutočnia sa v netradičnom čase

„Tento rok máme prihlásených 58 divadiel, kultúrnych inštitúcií, centier či umeleckých škôl,“ uviedol Dušan Poliščák z Divadelného ústavu, ktorý je každoročne koordinátorom podujatia.

Zapojené divadlá pripravujú nielen predstavenia, ale aj prehliadky zákulisia, kvízy, inscenované čítania, výstavy a ďalšie aktivity. Mnohé z nich sa uskutočnia v netradičnom čase a diváci tak budú mať možnosť unášať sa divadlom až do noci.

Autorom tohtoročného vizuálu je grafický dizajnér Matúš Hnát. Pri svojom návrhu vychádzal z tohtoročného motta podujatia, ktorým je „Sen noci divadelnej“.

Bdelé snívanie v divadle

Motto obsahuje hravý odkaz na svetoznámeho dramatika Williama Shakespeara a snahou koordinátora bolo, aby mal aj vizuál hravú a snovú atmosféru.

„Práve v divadelnom priestore môžeme snívať celkom bdelo, jedinečne, v niečom neprenosne, ale zároveň všetci v jednom okamihu spolu,“ povedala riaditeľka Divadelného ústavu Vladislava Fekete.

Program zapojených divadiel možno nájsť na webe podujatia www.nocdivadiel.sk. Iniciátorom projektu je chorvátska Noć kazališta.

Viac k témam: Noc divadiel
Zdroj: SITA.sk – Noc divadiel bude v tridsiatich mestách a obciach po celom Slovensku, motto obsahuje hravý odkaz Shakespeara © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lukáš Adamec zverejnil video k piesni Vrav si čo chceš. Naživo ju publiku predstaví na svojom Bodka Tour 2024

Zo skladby a jej textu je ľahké porozumieť významu piesne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *