Home / SVET / Nepál zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 5,6 a vyžiadalo si desiatky mŕtvych, úrady očakávajú nárast obetí (foto)

Nepál zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 5,6 a vyžiadalo si desiatky mŕtvych, úrady očakávajú nárast obetí (foto)

4.11.2023 (SITA.sk) – Nepálom otriaslo v piatok neskoro večer zemetrasenie, ktoré si podľa doterajších správ vyžiadalo najmenej 128 mŕtvych. Ako uviedla Geologická služba Spojených štátov (USGS), zemetrasenie s predbežným magnitúdom 5,6 vychádzalo z hĺbky 11 kilometrov. Epicentrum bolo v okrese Jajarkot asi 400 kilometrov severovýchodne od nepálskej metropoly Káthmandú.

Úrady očakávajú nárast počtu obetí, pričom poznamenali, že v mnohých oblastiach bola prerušená komunikácia. Zemetrasenie nastalo neskoro večer v čase, keď už mnoho ľudí spalo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zemetrasenie v Nepále (fotografie)

Zemetrasenia sú v hornatom Nepále bežné. Zemetrasenie s magnitúdom 7,8 v roku 2015 pripravilo o život približne 9-tisíc ľudí a poškodilo asi milión budov.

Viac k témam: Obete, Zemetrasenie
Zdroj: SITA.sk – Nepál zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 5,6 a vyžiadalo si desiatky mŕtvych, úrady očakávajú nárast obetí (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova vymenoval Michaila Mišustina za premiéra. Očakáva sa, že väčšina členov predošlého kabinetu si udrží svoje miesta

Päťdesiatosemročný Mišustin, bývalý šéf ruskej daňovej služby, sa počas svojho predchádzajúceho štvorročného funkčného obdobia vyhýbal politickým vyhláseniam aj rozhovorom pre médiá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *