Home / SLOVENSKO / ZSSK reaguje na útok nožom vo vlaku, hľadá riešenia na zvýšenie bezpečnosti svojich cestujúcich

ZSSK reaguje na útok nožom vo vlaku, hľadá riešenia na zvýšenie bezpečnosti svojich cestujúcich

3.11.2023 (SITA.sk) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) si vie predstaviť a privítala by posilnenie spolupráce s políciou. Aktuálne analyzuje ako ešte lepšie zaistiť komfort a bezpečnosť svojich cestujúcich.

Národný vlakový osobný dopravca to potvrdil pre agentúru SITA v súvislosti s násilným prípadom, keď zrejme závislý a chorý cestujúci v stredu večer z neznámeho dôvodu nožom napadol a zranil inú cestujúcu vo vlaku v Spišskej Novej Vsi.

Bezpečnosť je prvoradá

ZSSK vyzýva všetkých cestujúcich, aby neboli ľahostajní a dali vlakvedúcemu na non-stop linku 18 188, alebo polícii, hneď vedieť, ak vidia, že sa vo vlaku deje niečo zlé. ZSSK tvrdí, že bezpečnosť v jej vlakoch je pre ňu prvoradá.

Napriek tragickému ohrozeniu života cestujúceho v tomto prípade reagovali ukážkovo všetci – rýchla polícia i duchaplní vlakvedúci a cestujúci. Agresívneho cestujúceho spacifikovali cestujúci priamo vo vlaku a následne zadržaného páchateľa odovzdali polícii v stanici Spišská Nová Ves,“ priblížil Dominik Drevický z odboru komunikácie ZSSK.

Zranenú cestujúcu aj vďaka rýchlej reakcii vlakového personálu ošetrili a následne previezli do nemocnice.

Obrovská vďaka spolucestujúcim

V prvom rade sa tešíme, že naša zranená cestujúca nie je v ohrození života. Prajeme jej skoré uzdravenie. Samozrejme, obrovská vďaka patrí hrdinom – spolucestujúcim, ktorým nebol ľahostajný osud ich spolucestujúcej, a zakročili, keď spozorovali ohrozovanie na živote a páchateľa do príchodu políciu zadržali,“ uviedol Drevický. Železničiari sa im chcú osobne poďakovať a žiadajú ich, aby sa ozvali.

Hrdí sme aj na našich vlakvedúcich, ktorí situáciu aktívne riešili a ako poskytli prvú pomoc zranenej cestujúcej. Vďaka dobrým a empatickým ľuďom je páchateľ v rukách polície a zranená cestujúca ošetrená a v stabilizovanom stave,“ poznamenal zástupca dopravcu.

Vlak v jazde nepokračoval

Rýchlik Tatran z Košíc do Žiliny po príchode do stanice Spišská Nová Ves a násilnom čine v stredu večer v ďalšej jazde nepokračoval. ZSSK ho odriekla v úseku Spišská Nová Ves – Žilina z dôvodu vyšetrovania udalosti privolaným kriminalistickým technikom a zadržania vozňa na ďalšie vyšetrenie.

Zvyšní cestujúci z rýchlika boli prepravení inými vlakmi,“ vrátil sa k udalosti Drevický. Na otázku, či nejako odškodnia študentku, obeť útoku, odvetil: „Podľa toho, čo dnes vieme, išlo o náhodný útok, ktorý by sa mohol odohrať hocikde a neevidujeme pochybenie nikoho z našich ľudí. Preto odškodnenie z našej strany v tejto chvíli nepredpokladáme“.

Viac k témam: Bodnutie, Krimi, Pobodanie, Pokus o vraždu
Zdroj: SITA.sk – ZSSK reaguje na útok nožom vo vlaku, hľadá riešenia na zvýšenie bezpečnosti svojich cestujúcich © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kaliňák navštívil so španielskou ministerkou obrany Centrum výcviku Lešť, zhodnotili aj pripravenosť vojakov (video)

Ako uviedlo Ministerstvo obrany, bude to Španielsko, kto v júli tohto roka preberie od Česka velenie predmetného bojového zoskupenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *