Home / EKONOMIKA / Američania uvalili ďalšie sankcie na firmy z troch krajín, ktoré pomáhajú Rusku so zásobami pre vojnu na Ukrajine

Američania uvalili ďalšie sankcie na firmy z troch krajín, ktoré pomáhajú Rusku so zásobami pre vojnu na Ukrajine

2.11.2023 (SITA.sk) – Spojené štáty vo štvrtok uvalili ďalšie sankcie na 130 spoločností a ľudí z Turecka, Číny a Spojených arabských emirátov v snahe zamedziť Rusku prístup k nástrojom a zariadeniam, ktoré podporujú jeho inváziu na Ukrajinu.

Sankcie sa zameriavajú na spoločnosti z tretích krajín a ľudí, ktorí údajne pomáhajú Moskve pri obstarávaní vybavenia potrebného na bojisku, vrátane dodávateľov a odosielateľov.

Americké ministerstvo zahraničných vecí okrem toho uvalilo diplomatické sankcie namierené proti ruskej produkcii energie a ruskému metalurgickému a baníckemu odvetviu.

Americká ministerka financií Janet Yellenová uviedla, že Rusko „je závislé od ochotných jednotlivcov a subjektov z tretích krajín, aby doplnilo zásoby svojej armády a pokračovalo v ohavnej vojne proti Ukrajine, a nebudeme váhať s tým, že ich budeme brať na zodpovednosť“.

Šéf americkej diplomacie Antony Blinken uviedol, že sankcie ministerstva zahraničných vecí boli okrem iného uvalené na ľudí zapojených do obchádzania sankcií.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku
Zdroj: SITA.sk – Američania uvalili ďalšie sankcie na firmy z troch krajín, ktoré pomáhajú Rusku so zásobami pre vojnu na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *