Home / šport / Ostatné športy / Levičania si doma poradili s fínskou Katajou, podľa trénera Madzina sa v obrane „rozsekali“ (foto)

Levičania si doma poradili s fínskou Katajou, podľa trénera Madzina sa v obrane „rozsekali“ (foto)

1.11.2023 (SITA.sk) – Basketbalisti Levíc zvládli utorňajšie tretie vystúpenie v J-skupine Európskeho pohára mužov 2023/2024, keď na svojej palubovke zvíťazili nad fínskym mužstvom Kataja Basket 68:55.

Priebežne prvé miesto

Po troch stretnutiach majú na konte dve víťazstvá a jednu prehru. Priebežne sa dostali na 1. miesto so ziskom piatich bodov, no poľská Legia Varšava sa môže vrátiť na lídersky post v prípade stredajšieho triumfu nad rumunskou Oradeou.

Najproduktívnejším hráčom Levíc bol Jalen Adaway, ktorý si v zápase pripísal double-double za 21 bodov a 13 doskokov.

Dôležitý duel

Tréner Patriotov Michal Madzin pri mikrofóne RTVS priznal, že proti fínskemu súperovi to bol mimoriadne dôležitý duel z pohľadu ďalšieho vývoja v skupine.

„Celá energia šla smerom, aby sme ustrážili tento tím. Majú výborných strelcov, no my sme sa dnes v obrane rozsekali tak, aby sme ich ustrážili. Obrovská vďaka za robotu, ktorú sme urobili. Tešme sa jeden deň z vedúcej pozície. Teraz sme presne v polovici skupinovej fázy,“ povedal Madzin.

O zápase rozhodla tretia štvrtina. Patrioti v nej zaznamenali 21 bodov, kým Kataja len 11. Do záverečnej štvrtiny tak domáci vstupovali s 12-bodovým náskokom.

„Bol to veľmi náročný zápas. Finálne skóre neodzrkadľuje, čo sa dialo na palubovke. Ak takto budeme pracovať, budeme úspešní. Vedeli sme, akú osobu majú v tíme, že berie veľa lôpt na seba, skóruje. Podarilo sa nám ho ustrážiť,“ poznamenal 27-ročný krídelník levického mužstva Dávid Abrhám.

Viac k témam: európsky pohár mužov, j-skupina, Tréner
Zdroj: SITA.sk – Levičania si doma poradili s fínskou Katajou, podľa trénera Madzina sa v obrane „rozsekali“ (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *