Home / SVET / V Pásme Gazy opäť nastal výpadok komunikačných služieb, ide o druhý výpadok v priebehu piatich dní

V Pásme Gazy opäť nastal výpadok komunikačných služieb, ide o druhý výpadok v priebehu piatich dní

1.11.2023 (SITA.sk) – V Pásme Gazy boli opäť prerušené telefónne a internetové služby. V stredu ráno o tom informovali dvaja poskytovatelia týchto služieb.

Druhý výpadok

V priebehu piatich dní je to už druhý takýto výpadok. Humanitárne organizácie upozornili, že tieto výpadky vážne narušujú ich prácu v beztak zložitej situácii v Pásme Gazy.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Izraelské nálety v utorok zasiahli utečenecký tábor neďaleko mesta Gaza. Zdemolovaných bolo mnoho domov a na miestach, kde kedysi stáli, zostali obrovské krátery.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol výzvy na prímerie. Hoci viac ako polovica z 2,3 milióna Palestínčanov v Pásme Gazy utiekla zo svojich domovov, niekoľko stoviek tisíc zostáva na severe oblasti, kde izraelské jednotky a tanky údajne postupovali na viacerých stranách mesta Gaza.

Počet obetí stúpa

Počet palestínskych obetí vo vojne medzi Izraelom a militantným hnutím Hamasom dosiahol 8 525, uviedlo ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy riadené Hamasom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Na okupovanom Západnom brehu Jordánu zahynulo pri násilnostiach a izraelských náletoch viac ako 122 Palestínčanov.

V Izraeli prišlo o život viac ako 1 400 ľudí, väčšina z nich boli civilisti zabití pri počiatočnom vyčíňaní Hamasu zo 7. októbra. Okrem toho militantná skupina odviedla z Izraela do Pásma Gazy približne 240 rukojemníkov.

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, Izraelský premiér, Nálety, Utečenecký tábor
Zdroj: SITA.sk – V Pásme Gazy opäť nastal výpadok komunikačných služieb, ide o druhý výpadok v priebehu piatich dní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *