Home / SVET / Univerzity v Rusku dostali pokyn nediskutovať o problémoch v krajine pred kandidatúrou Putina, tvrdia Briti

Univerzity v Rusku dostali pokyn nediskutovať o problémoch v krajine pred kandidatúrou Putina, tvrdia Briti

29.10.2023 (SITA.sk) – Ruská vláda dala univerzitám pokyn, aby nediskutovali o problémoch v krajine, uviedlo britské obranné spravodajstvo v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské ministerstvo školstva univerzitám odporučilo, aby v rámci svojich akademických aktivít otvorene nediskutovali o „negatívnych politických, ekonomických a sociálnych trendoch“ v Rusku, konštatuje ministerstvo obrany Veľkej Británie.

Britské obranné spravodajstvo predpokladá, že ide o pokus potlačiť kritiku vojny na Ukrajine pred očakávanou kandidatúrou ruského prezidenta Vladimira Putina na znovuzvolenie v marci 2024.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Britské ministerstvo obrany, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Univerzity
Zdroj: SITA.sk – Univerzity v Rusku dostali pokyn nediskutovať o problémoch v krajine pred kandidatúrou Putina, tvrdia Briti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *