Home / SLOVENSKO / Kauza podnikateľky Mojsejovej pre podvod a odpočet DPH sa stále neuzavrela, súd prípad prejednáva od roku 2014

Kauza podnikateľky Mojsejovej pre podvod a odpočet DPH sa stále neuzavrela, súd prípad prejednáva od roku 2014

29.10.2023 (SITA.sk) – Kauza podnikateľky Eleonóry Kabrheľovej, známejšej pod nemom Eleonóra Mojsejová, ktorá sa týka podvodu a neoprávneného odpočtu DPH v súvislosti s kúpou tlačiarenského stroja, ešte stále nebola na prvostupňovom súde ukončená. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní Mestského súdu Bratislava I, podľa ktorého sú na 12., 13. a 14. decembra vo veci vytýčené termíny pojednávania.

Prípad súd pritom prejednáva od roku 2014. Známa podnikateľka čelí spolu s Dušanom K., Marekom K., Marošom M., Petrou M. a Donaldom D. obžalobe v prípade údajného podvodu za viac ako 20 miliónov slovenských korún (664 000 eur) a neoprávneného odpočtu DPH.

Podľa prokuratúry obžalovaní podvodným spôsobom pomocou falošnej dokumentácie banskobystrickej firmy vylákali ešte v roku 2007 od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 miliónov slovenských korún. V druhom prípade obžaloba píše o daňovom trestnom čine, konkrétne o neoprávnených odpočtoch DPH tiež prostredníctvom banskobystrickej firmy. Údajne obžalovaní v roku 2007 nafingovali kúpu tlačiarenského stroja a chceli pripraviť štát o viac ako 500-tisíc eur.

Viac k témam: Podvod, Súdny proces
Zdroj: SITA.sk – Kauza podnikateľky Mojsejovej pre podvod a odpočet DPH sa stále neuzavrela, súd prípad prejednáva od roku 2014 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *