Home / šport / Ostatné športy / Hanna Huskovová zlatá v ženských skokoch, striebro a bronz putuje do Číny

Hanna Huskovová zlatá v ženských skokoch, striebro a bronz putuje do Číny

PJONGČANG 16. februára (WebNoviny.sk) – Bieloruská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Hanna Huskovová v piatok získala zlatú medailu v skokoch na zimných olympijských hrách 2018 v juhokórejskom Pjongčangu. Získala 96,14 bodu. Striebro a bronz putujú do Číny zásluhou Čang Sin (95,52 b.) a Kchung Fan-jü (70,14 b.).

Obhajkyňa zlata zo Soči 2014, Huskovovej krajanka Alla Cuperová, obsadila 4. miesto (59,94 b.). Finále bolo rozdelené do troch jázd – z prvej dvanásťčlennej postúpilo ďalej deväť a v tretej sa predstavilo len šesť najlepších.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Je to najlepší okamih môjho života. Snívala som o tom – byť na pódiu najvyššie. Sústredila som sa a do svojej mysle som počas jazdy nevpustila nič iné. Je to úspech tímu, ďakujem trénerom,“ povedala Huskovová, citoval ju olympijský informačný servis (OIS).

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Akrobatické lyžovanie

AKROBATICKÉ LYŽOVANIE

Ženy – akrobatické skoky – konečné poradie po 3. kole finále: 1. Hanna Huskovová (Biel.) 96,14 bodu, 2. Čang Sin 95,52, 3. Kchung Fan-jü (obe Čína) 70,14, 4. Alla Cuperová (Biel.) 59,94, 5. Laura Peelová (Aus.) 55,34, 6. Madison Olsenová (USA) 47,23, 7. Ľubov Nikitinová – nepostúpila do 3. kola finále, 8. Alexandra Orlovová (obe OŠR) – nepostúpila do 3. kola finále

Viac k témam: Akrobatické lyžovanie ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Hanna Huskovová, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Hanna Huskovová zlatá v ženských skokoch, striebro a bronz putuje do Číny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *