Home / SVET / Moskva si predvolala českého charge d’affaires Ondřejku v súvislosti s raketovým útokom na obec Hroza

Moskva si predvolala českého charge d’affaires Ondřejku v súvislosti s raketovým útokom na obec Hroza

21.10.2023 (SITA.sk) – Ruské ministerstvo zahraničia si predvolalo českého charge d’affaires v Moskve Jana Ondřejku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ministerstvo uviedlo, že diplomatovi vysvetlili ruskú pozíciu ohľadom situácie na Ukrajine a raketového útoku na ukrajinskú obec Hroza, ktorý si vyžiadal 59 mŕtvych. Moskva podľa vyhlásenia uviedla, že civilné úmrtia si „vysnívala“ Ukrajina. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

„Diplomat bol oboznámený s neprijateľnou úlohou Česka v ukrajinskom konflikte, jeho aktívnou podporou Kyjevu s cieľom ‚spôsobiť Rusku strategickú porážku‘ a pumpovaním zbraní do ozbrojených síl Ukrajiny, čo predlžuje konflikt a destabilizuje celý región,“ napísalo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Rusko zaútočilo na kaviareň v obci Hroza v Charkovskej oblasti 5. októbra, keď sa tam zišli ľudia na smútočnom zhromaždení za padlého vojaka. Český minister zahraničia Jan Lipavský si po útoku predvolal ruského veľvyslanca v Prahe Alexandra Zmejevského.

Viac k témam: český minister zahraničia, charge d’affaires, Charkovská oblasť, Raketový útok, ruské ministerstvo zahraničia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Moskva si predvolala českého charge d’affaires Ondřejku v súvislosti s raketovým útokom na obec Hroza © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *