Home / SVET / Musíme deportovať viac a rýchlejšie, vyjadril sa k horúcej téme migrácie nemecký kancelár Scholz

Musíme deportovať viac a rýchlejšie, vyjadril sa k horúcej téme migrácie nemecký kancelár Scholz

20.10.2023 (SITA.sk) – Nemecko musí podľa jeho kancelára Olafa Scholza začať deportovať migrantov, ktorí nemajú právo zostať v krajine, vo väčšom rozsahu.

Kancelár sa tak vyjadril pre týždenník Der Spiegel v čase, keď je migrácia horúcou politickou témou v krajine a migračné centrá sa zapĺňajú. „Musíme deportovať viac a rýchlejšie,“ cituje magazín Scholza.

Uľahčenie deportácií

Scholz počas ostatných dvoch týždňov signalizoval zvýšenú túžbu prevziať osobnú zodpovednosť za migráciu po dvojici regionálnych volieb, v ktorých sa jeho koalícii nedarilo.

Minulý týždeň oznámil legislatívu na uľahčenie deportácií neúspešných žiadateľov o azyl.

V pondelok vláda informovala Európsku komisiu o dočasných hraničných kontrolách na poľských, českých a švajčiarskych hraniciach.

Vláda národného zdravého rozumu

Bavorský premiér a predstaviteľ opozície Markus Söder v piatok naznačil, aby sa sociálny demokrat Scholz zbavil svojich menších koaličných partnerov, Zelených a Slobodných demokratov, a vytvoril „vládu národného zdravého rozumu“ s jeho konzervatívnym blokom Únie, uviedla nemecká tlačová agentúra dpa.

Tvrdil, že v migračnej politike musí nastať „zásadný obrat“. Keď sa Scholzovho hovorcu Steffena Hebestreita spýtali, čo si o tom kancelár myslí, odpovedal: „nič“.

Viac k témam: azylanti, Migranti
Zdroj: SITA.sk – Musíme deportovať viac a rýchlejšie, vyjadril sa k horúcej téme migrácie nemecký kancelár Scholz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *