Home / SVET / Špeciálne ukrajinské operácie na ľavom brehu Dnipra sú väčšie ako v minulosti, Ukrajinci získali pozície aj v dedine Krynky

Špeciálne ukrajinské operácie na ľavom brehu Dnipra sú väčšie ako v minulosti, Ukrajinci získali pozície aj v dedine Krynky

20.10.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské akcie na ľavom brehu rieky Dnipro v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny sú podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) pravdepodobne väčšie ako taktické výpady, ktoré Kyjev uskutočnil predtým.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Geolokačné zábery naznačujú, že ukrajinské sily si udržiavajú prítomnosť pozdĺž brehov Dnipra a v blízkosti železničného Antonovského mosta napriek ruským protiútokom, uviedol ISW. Analytici z ISW si všímajú štvrtkové tvrdenie prominentného ruského milbloggera, že dve sabotážne a prieskumné skupiny ukrajinskej námornej brigády prekročili rieku Dnipro.

Zároveň porazili ruské jednotky v tejto oblasti a získali pozície v dedine Krynky vzdialenej zhruba dva kilometre od ľavého brehu rieky. Ďalší ruský milblogger napísal, že ukrajinská armáda do útoku na Krynky nasadila viac vojakov ako pri predchádzajúcich útokoch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Chersonská oblasť, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Špeciálne ukrajinské operácie na ľavom brehu Dnipra sú väčšie ako v minulosti, Ukrajinci získali pozície aj v dedine Krynky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova vymenoval Michaila Mišustina za premiéra. Očakáva sa, že väčšina členov predošlého kabinetu si udrží svoje miesta

Päťdesiatosemročný Mišustin, bývalý šéf ruskej daňovej služby, sa počas svojho predchádzajúceho štvorročného funkčného obdobia vyhýbal politickým vyhláseniam aj rozhovorom pre médiá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *