Home / SVET / Lavrov pricestoval do Severnej Kórey, ide o najnovšiu z diplomatických aktivít medzi oboma krajinami

Lavrov pricestoval do Severnej Kórey, ide o najnovšiu z diplomatických aktivít medzi oboma krajinami

18.10.2023 (SITA.sk) – Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov prišiel v stredu do Severnej Kórey. Informovala o tom štátna tlačová agentúra Tass. Ďalšia ruská agentúra RIA Novosti uviedla, že počas jeho dvojdňovej návštevy Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) má na programe stretnutie s jeho tamojšou rezortnou kolegyňou Čche Son-hui. Naposledy bol Lavrov v Severnej Kórei v roku 2018.

Začiatkom týždňa Lavrov sprevádzal ruského vodcu Vladimira Putina na návštevu Pekingu.

Lavrovova cesta do KĽDR je najnovšia z diplomatických aktivít medzi oboma krajinami. Ruský minister obrany Sergej Šojgu už v júli navštívil Severnú Kóreu a severokórejský vodca Kim Čong-un v septembri zas cestoval do Ruska. Aj Putin dostal pozvanie do KĽDR, ale termín návštevy zatiaľ neoznámili.

Posilňovanie rusko-severokórejských vzťahov v ostatnom období vyvoláva obavy a špekulácie o tom, že by KĽDR mohla dodať Rusku vojenskú techniku a muníciu, aby doplnilo vyčerpané zásoby v dôsledku jeho vojny na Ukrajine. Biely dom v piatok uviedol, že Severná Kórea dodala Rusku viac ako 1 000 kontajnerov s vojenským materiálom a muníciou pre jeho vojnu.

Viac k témam: oficiálna návšteva, rusko-severokórejské vzťahy, ruský minister zahraničia
Zdroj: SITA.sk – Lavrov pricestoval do Severnej Kórey, ide o najnovšiu z diplomatických aktivít medzi oboma krajinami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká Británia musí mať odvahu konať, podľa Camerona príliš veľa ľudí prijíma istý druh obranného prikrčenia

Britský minister zahraničných vecí zároveň poukázal na podozrivé ruské operácie v krajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *