Home / šport / Ostatné športy / Mayer si v olympijskom super G vyjazdil zlato, napodobnil legendárneho Herminátora

Mayer si v olympijskom super G vyjazdil zlato, napodobnil legendárneho Herminátora

PJONGČANG 16. februára (WebNoviny.sk) – Rakúsky reprezentant v zjazdovom lyžovaní Matthias Mayer získal zlatú medailu v super G na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

Víťaz zjazdu zo ZOH 2014 v Soči si štvrtkové deviate miesto v najkĺzavejšej disciplíne vynahradil v piatok. Dvadsaťsedemročný Rakúšan vyhral piatkové super G s náskokom 13 stotín sekundy pred Švajčiarom Beatom Feuzom, bronz si vybojoval obhajca najcennejšieho kovu v tejto disciplíne Nór Kjetil Jansrud (+0,18 s).

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

„Mám za sebou skvelú jazdu. Podarilo sa mi vybojovať druhé olympijské zlato a mám z neho obrovskú radosť. O to väčšiu, že rozostupy medzi jazdcami nie sú veľké. Náročnosť súťaží v Pjongčangu je o to väčšia, že miestne svahy až tak dobre nepoznáme. Víťazstvo je preto o to cennejšie,“ povedal víťazný Mayer pre Olympijský informačný servis.

Matthias Mayer sa v piatok stal druhým rakúskym víťazom super G na ZOH, pred ním sa to podarilo v Nagane 1998 legendárnemu Hermannovi Maierovi.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Zjazdové lyžovanie

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Muži – super G – koenčné poradie: 1. Matthias Mayer (Rak.) 1:24,44 min, 2. Beat Feuz (Švaj.) +0,13 s, 3. Kjetil Jansud (Nór.) +0,18, 4. Blaise Giezendanner (Fr.) +0,38, 5. Aksel Lund Svindal (Nór.) +0,49, 6. Vincent Kriechmayr (Rak.) +0,69, 7. Dominik Paris (Tal.) +0,74, 8. Andreas Sander (Nem.) +0,77, … 39. Andreas Žampa (SR) +4,45

Viac k témam: Matthias Mayer, zjazdové lyžovanie, Zjazdové lyžovanie ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Mayer si v olympijskom super G vyjazdil zlato, napodobnil legendárneho Herminátora © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *