Home / SLOVENSKO / Pellegrini si zadefinoval svoje miesto pod Ficom a vedľa Danka, vyhlásilo KDH po zasadnutí celoslovenskej Rady

Pellegrini si zadefinoval svoje miesto pod Ficom a vedľa Danka, vyhlásilo KDH po zasadnutí celoslovenskej Rady

14.10.2023 (SITA.sk) – Kresťanskodemokratické hnutie bolo ochotné rokovať o vzniku štvorkoalície Progresívne SlovenskoHlas-SDSaS – KDH, no berie na vedomie rozhodnutie lídra Hlasu Petra Pellegriniho o vytvorení koalície so Smerom-SD a SNS.

„Peter Pellegrini si zadefinoval svoje miesto pod Robertom Ficom vedľa Andreja Danka a jeho skupiny poslancov,“ uvádza sa v stanovisku hnutia po sobotňajšom zasadnutí celoslovenskej Rady KDH v Poprade.

KDH má iba jednu tvár

Rada považuje historický návrat KDH do Národnej rady SR za splnenie predvolebného cieľa a ďakuje všetkým občanom, ktorí prišli voliť a vyjadrili svojim hlasom dôveru hnutiu. Výsledky demokratických volieb rešpektuje ako rozhodnutie voličov.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

„Chceme našich voličov ubezpečiť, že KDH má pred voľbami aj po nich iba jednu tvár, nezradíme naše hodnoty a našou jedinou snahou bude pomôcť zlepšiť život ľuďom na Slovensku,“ konštatuje hnutie.

KDH bude v opozícii jasným hlasom konzervatívnych, kresťanskodemokratických voličov a všetkých slušných ľudí.

Zachovanie špeciálnej prokuratúry

Plánuje dôkladne kontrolovať vládu a dôrazne presadzovať priority svojho volebného programu, ktorými sú zásadné zlepšenie situácie v zdravotníctve, školstve, pomoc rodinám, seniorom a ľuďom v núdzi.

Zachovať chce špeciálnu prokuratúru a dbať aj na zdravie verejných financií.

„KDH vyjadruje súcit, podporu a spolupatričnosť s obyvateľmi východného Slovenska, ktorých postihlo ničivé zemetrasenie. KDH zároveň vyzýva poverenú vládu a premiéra Ľudovíta Ódora, aby vyčlenila potrebné prostriedky a nezabúdali na ľudí postihnutých prírodnou katastrofou,” uvádza sa v stanovisku.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini si zadefinoval svoje miesto pod Ficom a vedľa Danka, vyhlásilo KDH po zasadnutí celoslovenskej Rady © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *