Home / SLOVENSKO / Naozaj odkladá prezidentka vymenovanie novej vlády? Fico jej žiadny návrh nominantov zatiaľ nedoručil, reaguje palác

Naozaj odkladá prezidentka vymenovanie novej vlády? Fico jej žiadny návrh nominantov zatiaľ nedoručil, reaguje palác

14.10.2023 (SITA.sk) – Predseda strany Smer-SD Robert Fico doteraz nedoručil prezidentke Zuzane Čaputovej žiadny návrh nominantov na členov vlády. Prezidentka preto ani nemá čo odkladať.

Uviedol to jej hovorca Martin Strižinec v reakcii na sobotňajšiu tlačovú besedu Smeru-SD, na ktorej Robert Fico vyhlásil, že prezidentka sa snaží oddialiť vymenovanie novej vlády s cieľom, aby sa stihli skryť alebo zlikvidovať dôkazy o zločinoch na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA).

„Pri kreovaní novej vlády prezidentka koná striktne v súlade s ústavou a jej postup bol doteraz vecný a profesionálny. Na rozdiel od Roberta Fica, ktorý opäť prešiel do útoku,“ skonštatoval Strižinec.

Ako ďalej zdôraznil, keď bude mať prezidentka zoznam nominantov k dispozícii, má právo a aj povinnosť sa s menami oboznámiť a pokiaľ nebudú vážne prekážky, vládu vymenuje.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, vláda SR
Zdroj: SITA.sk – Naozaj odkladá prezidentka vymenovanie novej vlády? Fico jej žiadny návrh nominantov zatiaľ nedoručil, reaguje palác © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vytlačenie Čiernomorskej flotily bolo obrovským úspechom Ukrajiny, tvrdí Kobzová

Ide o bezpečnostný aj ekonomický úspech.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *