Home / šport / Hráči zo siedmich klubov sa zúčastnia na Majstrovstvách Slovenska v paralympijskom športe boccia

Hráči zo siedmich klubov sa zúčastnia na Majstrovstvách Slovenska v paralympijskom športe boccia

14.10.2023 (SITA.sk) – V sobotu sa v Bratislave začali majstrovstvá Slovenska v paralympijskom športe boccia. Národný šampionát sa koná v športovej hale na Junáckej ulici.

Slovenskí reprezentanti

Verejnosť si tak môže pozrieť slovenských reprezentantov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú na európskych, ale aj svetových vrcholových podujatiach, vrátane paralympijských víťazov z kategórie BC4, ktorí sú považovaní za absolútnych lídrov. Majstrovstvá Slovenska potrvajú do nedele 15. októbra.

Informovala o tom Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR, ktorá spolu so Slovenským zväzom postihnutých športovcov organizuje toto podujatie. Vstup na majstrovstvá SR je pre verejnosť počas celého víkendu voľný.

Hráči Česka, Slovinska aj Maďarska

Ako organizácia podotkla, v sobotu budú športovci súťažiť v kategórii jednotlivcov – BC1, BC2, BC3, BC4, BC5. V nedeľu budú o medailové pozície bojovať páry BC3, páry BC4, páry BC5 a tímy (BC 1, BC 2).

„Na domácom šampionáte sa zúčastnia hráči zo siedmich slovenských klubov. Šampionát pre kategórie páry a tímy je otvorený aj pre hráčov z iných krajín, čo využil hráči z Českej republiky, Slovinska a Maďarska,“ spresnila organizácia a doplnila, že súčasťou majstrovského Slovenska bude aj vyhlásenie výsledkov ankety Boccista roka 2022.

Viac k témam: boccia, paralympijský šport, zdravotne znevýhodnení športovci
Zdroj: SITA.sk – Hráči zo siedmich klubov sa zúčastnia na Majstrovstvách Slovenska v paralympijskom športe boccia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *