Home / SVET / Ukrajinské sily dosiahli čiastočný úspech západne od Verbove, zničili techniku a do vzduchu vyhodili aj sklady s ruskou muníciou

Ukrajinské sily dosiahli čiastočný úspech západne od Verbove, zničili techniku a do vzduchu vyhodili aj sklady s ruskou muníciou

9.10.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské sily zaznamenali na melitopoľskom fronte čiastočný úspech západne od dediny Verbove v Záporožskej oblasti. Ako referuje web Ukrajinská pravda, na Telegrame to uviedol veliteľ tavrijskej operatívno-strategickej skupiny síl Oleksandr Tarnavskyj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ukrajinské obranné sily pokračujú v útočných operáciách na melitopoľskom fronte. Na západ od dediny Verbove máme čiastočný úspech,“ poznamenal Tarnavskyj. Doplnil, že Rusi vykonali osem náletov a medzi ukrajinskými obrancami a ruskými okupantmi nastalo 18 bojových stretov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Celkovo na melitopoľskom fronte ruské sily počas ostatného dňa prišli o 147 vojakov. Ukrajinskí obrancovia zničili šesť kusov ruskej vojenskej techniky – dva tanky, tri bojové obrnené vozidlá a jeden delostrelecký systém. Vyhodili taktiež do vzduchu tri sklady s ruskou muníciou.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinské sily dosiahli čiastočný úspech západne od Verbove, zničili techniku a do vzduchu vyhodili aj sklady s ruskou muníciou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *