Home / SVET / Rusi zaútočili raketou Iskander na mesto Kosťantynivka, gubernátor Doneckej oblasti vyzýva obyvateľov na odchod (foto)

Rusi zaútočili raketou Iskander na mesto Kosťantynivka, gubernátor Doneckej oblasti vyzýva obyvateľov na odchod (foto)

8.10.2023 (SITA.sk) – Štyroch ľudí zranil v nedeľu ruský útok raketou Iskander na ukrajinské mesto Kosťantynivka v Doneckej oblasti. Oznámil to gubernátor oblasti Ihor Moroz.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Dodal, že medzi zranenými je aj deväťročné dievčatko. Útok podľa neho poškodil desať viacposchodových budov, kotolňu, rozvody plynu a elektriny. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Mesto Kosťantynivka sa nachádza blízko frontovej línie a je častým terčom ruských úderov. Gubernátor Doneckej oblasti preto opäť vyzval obyvateľov mesta na odchod.

⬆️Oct 8 💔🔹#Russians fired #Kostiantynivka #Ukraine OTRK Iskander cruise missile. 10 apartment buildings,19 private households,a car,a boiler room, a gas pipeline and an electricity line were damaged.
▪️ 4 peole inc a girl(9)injured
#Russia
⬇️ pic.twitter.com/dElhRnqkPj
— Fairyfella🇪🇪 (@marii_est) October 8, 2023

Kosťantynivka je neustále pod paľbou nepriateľa. Je nebezpečné zostávať v meste!“ napísal Moroz na Facebooku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Viac k témam: donecká oblasť, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok
Zdroj: SITA.sk – Rusi zaútočili raketou Iskander na mesto Kosťantynivka, gubernátor Doneckej oblasti vyzýva obyvateľov na odchod (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruské útoky si v Charkovskej oblasti vyžiadali desať mŕtvych, medzi zasiahnutými oblasťami je aj rekreačné stredisko

Na platforme Telegram vojenská správa Charkovskej oblasti tiež informovala, že v okrese Kupiansk v dôsledku ruského ostreľovania salvovým raketometom Uragan v nedeľu zomrelo päť ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *