Home / SLOVENSKO / Šanca na možnú koalíciu na čele s PS je o kúsok väčšia, Šimečka povedal dôvod

Šanca na možnú koalíciu na čele s PS je o kúsok väčšia, Šimečka povedal dôvod

6.10.2023 (SITA.sk) – Lídra hnutia Progresívne Slovensko Michala Šimečku teší, že zvolený poslanec a trnavský župan Jozef Viskupič (OĽaNO) chce v prípade prebratia svojho mandátu podporiť možnú koalíciu na čele s PS.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

„Bol by to ďalší mandát pre budúcnosť Slovenska bez Roberta Fica, Tomáša Tarabu a Andreja Danka vo vláde. Šanca, že by sa to mohlo podariť, je po dnešku o malý kúsok väčšia,“ napísal vo štvrtok večer Šimečka na sociálnej sieti.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V súčasnosti prebiehajú rokovania o vzniku dvoch možných koalícií. Víťaz volieb Smer-SD sa usiluje o vytvorenie koalície s Hlasom-SD a SNS. Oslovil aj KDH, no predseda kresťanských demokratov Milan Majerský sa vyjadril, že do koalície so Smerom nechcú ísť a s najväčšou pravdepodobnosťou mieria do opozície.

O koalíciu sa usiluje aj druhá najsilnejšia strana volieb – Progresívne Slovensko, pre ktorú prichádza do úvahy štvorkoalícia s Hlasom, SaS a KDH. Na margo tejto možnej koalície sa však Majerský vyjadril, že jej sformovanie by bolo ťažké a liberáli a progresívci by museli urobiť veľké ústupky.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda Progresívneho Slovenska
Zdroj: SITA.sk – Šanca na možnú koalíciu na čele s PS je o kúsok väčšia, Šimečka povedal dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *