Home / SLOVENSKO / Prešovská polícia rieši vykrádanie samoobslužných autoumyvární, škody dosahujú niekoľko tisícové sumy

Prešovská polícia rieši vykrádanie samoobslužných autoumyvární, škody dosahujú niekoľko tisícové sumy

5.10.2023 (SITA.sk) – Po Prešove rieši polícia ďalšie prípady vykrádania samoobslužných autoumyvární aj v Humennom a Vranove nad Topľou. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, v stredu 4. októbra pár minút po polnoci páchateľ na Ševčenkovej ulici v Humennom poškodil kovové dvere samoobslužného vysávača, z ktorého ukradol mincovník aj s peniazmi.

Vzniknuté škody

Zariadenie pritom poškodil a vytrhol počítadlo mincí aj panel na obsluhu. Z jedného boxu odtrhol elektrický kábel. O hodinu neskôr sa podobný prípad zopakoval aj v autoumyvárni na Mierovej ulici.

Tu bol poškodený ovládací panel na príjem mincí, vysávač, konštrukcia zariadenia a jej časti,“ uviedla Ligdayová.

Dve hodiny po polnoci páchateľ úradoval aj na Budovateľskej ulici vo Vranove nad Topľou. Na zariadení samoobslužnej autoumyvárne vypáčil dvierka na platobných automatoch v umývacích boxoch a z pokladníc odcudzil hotovosť. Poškodil aj zariadenie na vysávanie. V tomto prípade vznikla škoda vo výške 2 180 eur.

Stíhanie vo veci trestných činov

Polícia sa týmito prípadmi intenzívne zaoberá, sú vedené stíhania vo veci trestných činov poškodzovanie cudzej veci a krádeže,“ zdôraznila policajná hovorkyňa.

Obdobné prípady zaznamenala v predchádzajúcich dvoch týždňoch polícia aj v Prešove, kde počas dvoch víkendov zaznamenala dve vlámania a krádeže zásobníkov na mince z boxov a poškodenia zariadení s celkovou škodou 6 700 eur.

Viac k témam: poškodenie, samoobslužná autouvymáreň, Trestné stíhanie
Zdroj: SITA.sk – Prešovská polícia rieši vykrádanie samoobslužných autoumyvární, škody dosahujú niekoľko tisícové sumy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

8 fakt dobrých trikov, ako ušetríš v supermarkete. Plánovanie je len časť úspechu

Ušetriť pri nakupovaní by sme chceli mnohí, však? Tieto tipy vám pri tom môžu pomôcť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *