Home / SLOVENSKO / Čaputová nevyslovila súhlas ani nesúhlas s poskytnutím vojenskej pomoci Ukrajine, rešpektuje tým výsledky volieb  

Čaputová nevyslovila súhlas ani nesúhlas s poskytnutím vojenskej pomoci Ukrajine, rešpektuje tým výsledky volieb  

5.10.2023 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová nezastavila ďalší balík vojenskej pomoci Ukrajine, rovnako nevyslovila súhlas ani nesúhlas s poskytnutím vojenskej pomoci. Uviedol na pravú mieru medializované informácie hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Hlava štátu sa stotožňuje s názorom predsedu úradníckej vlády Ľudovíta Ódora, že v súvislosti s touto otázkou je potrebné rešpektovať výsledky volieb a počkať na závery rokovaní o zostavení novej vládnej koalície.

„V tomto čase by rozhodnutie o poskytnutí vojenského materiálu bolo precedensom pri zmene politickej moci aj v budúcnosti. Prezidentka naďalej, tak ako doposiaľ, podporuje poskytovanie vojenskej pomoci Ukrajine v rámci možností ozbrojených síl,“ dodáva Strižinec.

Viac k témam: Prezidentka SR, Úradnícka vláda, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Čaputová nevyslovila súhlas ani nesúhlas s poskytnutím vojenskej pomoci Ukrajine, rešpektuje tým výsledky volieb   © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Objavte čaro Mara Campingu pri brehu Liptovskej Mary už toto leto

Hľadáte ideálne miesto na letnú dovolenku pri vode na Slovensku? Mara Camping v Liptovskom Trnovci je pre vás tou správnou voľbou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *