Home / SVET / Väčšina Američanov naďalej schvaľuje pomoc Ukrajine, viac s ňou súhlasia demokrati než republikáni

Väčšina Američanov naďalej schvaľuje pomoc Ukrajine, viac s ňou súhlasia demokrati než republikáni

4.10.2023 (SITA.sk) – Viac ako 60 percent Američanov je naďalej za poskytovanie pomoci Ukrajine v boji proti ruskej agresii. Avšak pomoc Kyjivu viac schvaľujú stúpenci Demokratickej strany ako voliči republikánov.

Vyplýva to z prieskumu americkej neziskovej organizácie Chicago Council on Global Affairs, ktorého výsledky zverejnili v stredu. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Pomoc ukrajinskej armáde schvaľuje 63 percent obyvateľov USA a ekonomickú pomoc 61 percent Američanov, čo je trochu menej ako zhruba pred rokom.

V novembri minulého roka schvaľovalo dodávky zbraní Kyjivu 65 percent Američanov a s poskytovaním ekonomickej pomoci súhlasilo 66 percent obyvateľov krajiny. Výrazný je však rozdiel medzi stúpencami demokratov a republikánov.

Za poskytovanie pomoci Ukrajine tak dlho, ako to bude nutné, aj keby to znamenalo vyššie ceny benzínu a potravín, je 62 percent voličov Demokratickej strany, ale iba 30 percent stúpencov republikánov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Väčšina Američanov naďalej schvaľuje pomoc Ukrajine, viac s ňou súhlasia demokrati než republikáni © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *