Home / SVET / Premiér Sunak vyzval spojencov Británie, aby poskytli Ukrajine to, čo jej pomôže vyhrať vojnu proti Rusku

Premiér Sunak vyzval spojencov Británie, aby poskytli Ukrajine to, čo jej pomôže vyhrať vojnu proti Rusku

4.10.2023 (SITA.sk) – Britský premiér Rishi Sunak je presvedčený, že ukrajinským silám sa podarí vyhnať zo svojho územia ruských okupantov. Ako referuje web news.sky.com, povedal to na stredajšej konferencii Konzervatívnej strany.

V rozhovore s prívržencami strany zároveň vyzval medzinárodných spojencov Veľkej Británie, aby poskytli Ukrajine prostriedky, ktoré jej pomôžu vyhrať vojnu proti Rusku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Boli sme prvou krajinou, ktorá poslala Kyjivu západné bojové tanky. Teraz nás nasledovalo viac ako desať ďalších. Boli sme prvou krajinou, ktorá poslala Kyjivu zbrane s dlhým doletom, teraz nás nasledovalo Francúzsko a USA. Boli sme prvou krajinou, ktorá súhlasila s výcvikom ukrajinských pilotov, teraz nás nasledovalo viac ako tucet ďalších. Hovorím našim spojencom, že ak dáme prezidentovi Zelenskému nástroje, Ukrajinci to zvládnu,“ vyhlásil Sunak a na záver v ukrajinčine zvolal: „Sláva Ukrajine!“

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Premiér Sunak vyzval spojencov Británie, aby poskytli Ukrajine to, čo jej pomôže vyhrať vojnu proti Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi od začiatku invázie na Ukrajinu podľa britských odhadov stratili približne 450-tisíc vojakov

Uviedol to britský minister ozbrojených síl Leo Docherty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *